Askeleita perheenä: Aurallinen migreeni

tiistai 10. maaliskuuta 2020

Aurallinen migreeni

Blogi ja instagram on ollut aika hiljaisia viime aikoina. Ja oikeastaan koko puhelimen/tietokoneen käyttö muuhun kun työhöni on ollut minun kohdalla vähäistä. Tähän syynä on ollut pahat migreenikohtakset. Viime viikko meni oikeastaan kokonaan migreenin kanssa kamppaillessa, kun kahden päivän kohtauksen jälkeen oli yksi hyvä päivä ja migreeni saapui uudelleen kylään.
Minulla on siis ollut aurallinen migreeni jo ala-asteelta saakka, mutta en ole ikinä käyttänyt siihen kun perus särkylääkkeitä, enkä yleensä edes niitä, koska ne ei auta mihinkään. Olen siis vain kärsinyt kohtaukset, koska en pysty kunnolla nielemään tabletteja ja pelkään jatkuvaa lääkitystä, koska en muistaisi tabletteja ottaa kuitenkaan.
Nyt en enää aio vain kärsiä, koska elämä vaikeutuu kohtausten vuoksi aika paljon. Lasten kuskaaminen, työmatkat, päätetyö, lasten hoitaminen ja normaali kodinhoito on kohtauksen vuoksi lähes mahdotonta. Niinpä varasin itselleni Mehiläiseen neurologille ajan, katsotaan jos saisin kunnolliset ja toimivat lääkkeet vihdoin käyttööni. Kuukauden päästä selviää sitten enemmän, palaan varmasti aiheeseen vielä uudelleen täällä blogissa.
Uskon, että pystyn lääkkeetkin jotenkin ottamaan kun on omasta hyvinvoinnista kyse. Ja kyllähän sitten puhelimen muistutukset toimii, jos jatkuvan lääkityksen saan. Itselleni pahinta migreenissä on ehdottomasti aurat, koska näkeminen on vaan niin tärkeää ja se aika kun ei näe kunnolla on hirveää. Lisäksi välillä kohtauksiin kuuluu käsien puutuminen, puheen tuottamisen ongelmat ja oksentelu, jotka nekin on hirveitä. Näiden kaikkien lisäksi ihan se kahden päivän päänsärkykin on todella rasittavaa kun mitään ei pysty tekemään ilman kipuja.
Minun kohdalla ei ole vieläkään 20 vuoden aikana löytynyt mitään yhtä syytä, mistä kohtaukset johtuvat. Eniten itse epäilen kirkkaita ja välkkyviä valoja (varsinkin aurinko) ja stressiä. Suklaata epäilin yhdessä vaiheessa ja olin kauan sitä ilman, mutta se ei auttanut.

Toivotaan, että nämä tästä helpottaa ja että kallis lääkärikäynti kannattaa. Kertokaa ihmeessä kommentteihin, jos teillä on samasta kokemuksia.

Tiia

2 kommenttia:

  1. migreeniin on lääkkeitä, jotka eivät ole tabletteja. Itse käytän pistettävää lääkettä. Lisäksi jos tarvitset kotiisi ihan perussärkylääkkeet esim. kuumeeseen niin osta esim panadol poretta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistettävä ei varmaan neulakammon vuoksi itselle sovi, mutta kuulin myös nenäsumutteesta, toivotaan että saan lääkäriltä kunnon lääkkeet :) Ja hei kiitos vinkistä, en ole tuosta poreesta kuullutkaan, pitää seuraavalla apteekkireissulla hankkia!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...