Askeleita perheenä: Opiskelu, työ ja perhe, voiko tämän saada toiminaan?

keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Opiskelu, työ ja perhe, voiko tämän saada toiminaan?

Kävin tiistaina ammattikoulun valintapäivässä, ja minut toivotettiin tervetulleeksi opiskelemaan vaikka jo heti ensi viikolla. Tähän en kuitenkaan voinut lähteä, mutta elokuun lopussa alkaa siis minulla opiskelut. Olin hakenutkin vasta syksyn aloitukseen, koska silloin vanhin lapsi on jo koulussa ja tarvitsee maksaa vain kahden lapsen pidemmistä päivähoitopäivistä. Alan siis opiskella liiketoiminnan perustutkintoa paikkakuntani ammattikoulussa. Olemme miehen kanssa muuten tavanneet samassa amiksessa ja valmistuttu ammatteihin siellä.
Syksyllä arki siis muuttuu meillä paljon, vaikka opiskelu tapahtuukin monimuotona, eli näillä näkymin vain yksi päivä viikossa on lähiopetusta. Mutta tytöt joutuvat olemaan päiväkodissa pidempää päivää, koulupäivinä jopa 9h, muinakin päivinä 7-8h että ehdin käydä töissä ja opiskella lisäksi. Meidän lapsethan kyllä tykkää päiväkodista paljon, että en usko pidempien päivien vaikuttavan heihin paljoakaan.
Tobiashan joutuu sitten minun koulupäivinä kulkemaan itse taksille ja taksilta kotiin päivän päätteeksi, mutta eiköhän hänkin tule pärjäämään oikein hyvin, niin hän ainakin itse sanoo. Hieman hirvittää 2km yhdensuuntainen matka, ainakin talviaamuina kun on pimeää ja ei voi polkupyörällä mennä, tosin jos ensi talvi on yhtä lumeton, niin sittenhän ei mitään ongelmaa olekaan :) Paitsi se pimeys tietysti.
Mutta sitten se kysymys, voiko tämän yhtälön saada toimimaan..? Ainakin se vaatii kaikilta osapuolilta paljon, itse joudun varmasti tinkimään yöunista, että saan iltaisin rauhassa tehdä koulujuttuja. Ja saatan joutua vielä koulupäivien jälkeen menemään töihin, jos tarve vaatii. Mutta tosin kaksi vuotta on aika lyhyt aika ja jos sen jälkeen saan enemmän vastuuta töissä ja enemmän palkkaakin niin eiköhän me selvitä. Lapset ainakin sopeutuu kaikkeen todella hyvin ja nopeasti ja enköhän itsekin äkkiä saa asiat sujumaan. Motivaatio on ainakin vielä korkealla.
Nyt olisi kiva kuulla teidän kokemuksia, oletteko opiskelleet ja työskennelleet samaan aikaan..? Kuinka se on sujunut? Ja jos olette vielä silloin olleet perheellisiä niin kiinnostaa kokemukset vielä enemmän.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...