tiistai 4. helmikuuta 2020

Lapsi ei saa päiväkodissa tarpeeksi ruokaa

Niinkuin otsikko sen kertoo, meidän keskimmäiselle ei siis anneta enää päiväkodissa ruokaa niin paljon kun tyttö haluaisi syödä. Hänen ryhmän aikuiset on sitä mieltä, että Liljah syö liikaa ja että hänen syömistä pitää rajoittaa.
Ymmärtäisin tämän jollain tasolla, jos Liljah olisi lihava, tai söisi oikeasti niin paljon, että alkaisi epäilyttää, ettei kotona anneta ruokaa. Vaikka ei lihavuuskaan ehkä päiväkodin tädeille kuuluisi, kai. Mutta kun asia ei näin ole, selitys oli vain se, että hän syö liikaa. Ja päiväkodissa kyllä tunnetaan meidän perhe jo pitkältä ajalta, joten epäilyä ruuan saamisesta ei luulisi olevan.

Nyt siis tytölle annetaan vain kaksi annosta ruokaa ja enempää ei saa, ei edes leipää ylimääräisenä, vaikka kuinka jäisi nälkä.
Meillä ei ole ikinä päikyssä ollut tällaisia ongelmia, eikä mitään muitakaan ongelmia. Ollaan aina oltu todella tyytyväisiä päiväkodin toimintaan. Mutta tämä on mielestäni jo todella törkeää toimintaa, kyllä mielestäni lapsi saa syödä jos päiväkodissa ruokaa vain tarpeeksi on. Ymmärrän että kun on kalapuikkoja tms niin on jokin määrä mitä enempää ei ruokaa saa, mutta eikös silloinkin perunaa, salaattia ja leipää pitäisi saada, jos muut lapset ovat jo syöneet ja loppu olisi menossa roskiin, eikö se olisi järkevämpää antaa lapselle kenellä on nälkä..? 

Onko muilla päiväkodeista tällaisia kokemuksia...? Menin itse niin hämilleni koko asiasta, etten oikein osannut sanoa hoitajille mitään. Mitä tällaisessa tilanteessa edes voi sanoa tai mitä pitäisi tehdä..? Olen nyt vaan sanonut tytölle, että vaatii ruokaa niin kauan että sitä annetaan.

Tiia

7 kommenttia:

 1. En ole törmännyt koskaan tuollaiseen. Puhuisin uudestaan ryhmän aikuisten kanssa ja tarvittaessa vaikka johtajankin kanssa, ei kuulosta kohtuuttoman paljolta mitä lapsenne syö.
  T. Varhaiskasvatustyöntekijä

  VastaaPoista
 2. Apua, mitä juuri luin! Kyllähän nyt lapsen kuuluisi ruokaa saada vatsan täydeltä. Toki osassa paikkakunnista ne määrät on laskettu tosi tiukoiksi ihan perunoita myöden, jolloin valitus täytyy ohjata muualle.. Mutta jos ruokaa olisi jäljellä ja ei anneta, niin en kyllä yhtään ymmärrä :/ Keskustelisin kyllä ihan kunnolla tästä!

  VastaaPoista
 3. Apua mitä mää just luin! Ehdottomasti yhteyttä ylempään tahoon, jos ruokaruoka loppuu niin vähintään näkkileipää pitäis olla. Päiväkodin tehtävä ei oo päättää että lapsen ruokailua pitäis rajottaa!

  VastaaPoista
 4. Huh :O
  Nyt olen todella ymmälläni moisesta, jos kaikille halukkaille on ruokaa riittänyt niin miksei sitä voisi muka lapselle lisää antaa? Ja toiset lapset nyt vaan kuluttaa enemmän kuin toiset ja tarvitsevat enempi ruokaa. Toivottavasti saat asian muutettua.

  VastaaPoista
 5. Siis mitäääh!!!! Ottaisin ehdottomasti puheeksi ensin ryhmän aikuisten kanssa, sitten päiväkodin johtajan kanssa ja tarvittaessa varhaiskasvatuksen "johtajan". Ymmärrän myös ettei nakkeja, kalapuikkoja yms saa kuin tietyn määrän, mutta kai nyt lisukkeita! T. Sari / pikkuleijonatblogi

  VastaaPoista
 6. Tosi kurjaa tuollainen. Kyllä lapsen pitäisi saada ruokaa niin paljon, että maha täyttyy. Tuskin sitä ruokaa on kuitenkaan niin vähää tarjolla etteikö riittäsi lisääkin. Loput kuitenkin ylijäämäksi johonkin menee :/

  VastaaPoista
 7. Te olette maksavia asiakkaita, teidän kuuluu saada myös palvelua sen mukaisesti. Palvelu ei ole sitä, että tyttönne ruokailua rajoitetaan. Meillä myös tyttö syö usein 3 lautasellista puuroa, mutta mitä olen nähnyt niin ne ei ole isoja annoksia mitä antavat lapsille ensin. 🙄 En jättäisi asiaa tähän vaan vaatisin selvityksen ylemmältä taholta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...