maanantai 11. helmikuuta 2019

Tutti kelpaa sittenkin

Tapeltiin melkein 4 kuukautta Vivianin kanssa tutista. Hänelle ei siis aikaisemmin tutti kelvannut oikeastaan ollenkaan. Muutamia kertoja saatiin tyttö nukahtamaan tutin avulla, mutta nämä kerrat on tosiaan laskettavissa yhden käden sormilla.

Tutittomuus ei sinänsä meitä haitannut, mutta välillä pikkukiukut olisi ollut kiva saada loppumaan tutilla. Ja nälkää olisi voinut hieman odottaa tutin avulla. Mutta ei se vaan kelvannut, ei sitten millään.
Nyt ollaan kuitenkin tultu siihen kohtaan, että tutti yhtäkkiä kelpaakin. Ei vieläkään ihan aina mutta useimmiten. Sen avulla neiti nukahtaa helpommin, jaksaa odottaa ruokaa hieman kauemmin ja pikkukiukut loppuu entistä helpommin. Meidän 4kk ikäinen vauva aloitti tutin syönnin.

Tuttia alettiin syömään peukaloiden tilalla, koska neidille alkoi peukalot ja sormet ja koko kädet maistumaan hieman liikaa. Ajattelen niin että tutista on helpompi vierottaa kun sormista, tutin voi sentään heittää roskiin, sormia ei.
Nyt vauva-arki on hieman helpompaa ja vanhemmat on tyytyväisiä kun sormet ei ole kokoaikaa suussa. Emme kyllä edelleenkään yritä tehdä tutista mitään maailman tärkeintä asiaa, vaan vain yhden osan arkea. Toivotaan siis että siitä ei tule liian tärkeää Vivianille ja että siitä luopuminen tulevaisuudessa käy helposti.
Tällä hetkellä tuttia syödään lähinnä silloin kun äidillä on muuta tekemistä ja Vivian pitää pientä kiukkua kokoajan. Näissä tilanteissa tutti on todella tärkeä, koska kun on kaksi muuta lasta, lemmikit, kotityöt ja ruuanlaitto yms. niin silloin ei aina voi ehtiä kaikkea. Lisäksi tutti rauhoittaa yöt ja nukkumaanmenot, yöllä tytön saa heräämään vain yhden kerran syömään, kun toisella kerralla kelpaa pelkkä tutti.
Pakko vaan tähän loppuun todeta, että on se meille helpompaa kun vauvalle kelpaa tutti. Työt ja normaali perhearki sujuu paljon paremmin tutin avulla.

Mites, syökö teidän vauvat tuttia ?

Tiia

1 kommentti:

  1. E:lle kelpas tutti vasta kielijänneleikkauksen jälkeen. Ennen sitä tutti syljettiin pois :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...