Askeleita perheenä: Kiinteiden aloitus 4kk iässä

perjantai 1. helmikuuta 2019

Kiinteiden aloitus 4kk iässä

Vivian on tosiaan jo 4,5kk ikäinen ja ollaan aloitettu kiinteät hänen kanssa kun ikää tuli se 4kk täyteen. Teen itse kaikki ruokasoseet, hedelmäsoseet ostetaan kaupasta. Näin olen tehnyt isompienkin vauva-aikoina.
Aloitettiin maistelut perunalla, koska se on miedoimman makuinen. Viikon verran syötiin pelkkää perunaa kerran päivässä. Tämän jälkeen siirryttiin bataattiin, ja näitä kahta makua menee nyt kaksi kertaa päivässä noin 0,5dl kerrallaan. Lisäksi ollaan aloitettu myös päärynä, mutta se ei oikein maistu, joten edetään sen kanssa hitaasti. Seuraavaksi maisteluun siirtyy porkkana, kukkakaali ja parsakaali. Näiden jälkeen aletaan maistelemaan myös enemmän hedelmiä.
Kun 5kk tulee täyteen niin otetaan ruokavalioon myös aamu- ja iltapuurot. Puuroihin sekoitetaan hedelmäsoseita niin kuin isompienkin kanssa on tehty. Lisäksi liha aloitellaan myös siellä 5-6kk iässä, katsotaan millä vauhdilla neidille alkaa ruoka maistumaan. Kun toinen oppii istumaan syöttötuolissa niin aletaan antamaan sormiruokaa soseiden ohessa. Näin ollaan toimittu isompienkin kanssa ja se on osoittautunut hyväksi tavaksi. Sormiruokailusta voisin kirjoittaa sitten lisää kun sitä on aloiteltu.
Nyt kun imetys on lopetettu niin annan aina ensin ruuan ja vasta sen jälkeen maidon. Imetetylle vauvallehan täytyy tietysti tehdä toisinpäin, mutta itse katson, että korvikevauvalle tällä ei ole niin paljon merkitystä. Jokainen tietysti tekee niin kuin itselle ja vauvalle tuntuu parhaimmalta.
Sain Simppeliä sormiruokailua-kirjan arvostelukappaleen ja sitä olen nyt innolla lueskellut. Siinä on aivan ihania reseptejä, joita varmasti kokeillaan Vivianin kanssa. Lisäksi minulta löytyy jo Pipsan keittokirja pienille ihmisille ja siinä on oivia reseptejä myös. Toinen keskittyy soseisiin ja toinen sormiruokailuun, joten juuri meille passelit kirjat. Lisäksi molemmissa on ohjeiden lisäksi hyviä vinkkejä ja neuvoja, ainakin sormiruokailu-kirjassa annetaan todella hyviä vinkkejä sormiruokailuun. Sopii siis todellakin aloittelijallekin :)
Minulle mausteiden käyttö on ainakin ihan hepreaa, en ole ikinä maustanut vauvojen ruokia, mutta ehkä tällä kerralla voisi kokeilla sitäkin. Kirjoista saa siihenkin vähän inspiraatiota ja vinkkejä. Suosittelen ehdottomasti hommaamaan nuo kirjat, ainakin jos sormiruokailut kiinnostaa niin tuo Simppeliä sormiruokailua-kirja on ihan helmi !
Meillä siis maistellaan pikkuhiljaa soseita täällä ja toivotaan, että päästään pian sormiruokailun kimppuun. Miten muilla vauvoilla maistelut sujuu ?

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...