Askeleita perheenä: Vivian 3kk

perjantai 28. joulukuuta 2018

Vivian 3kk

Vivianille tuli juuri 3kk täyteen ja käytiin samana päivänä neuvolassakin. Kaikki oli kunnossa ja neiti kasvaa hyvin. Neuvolatäti oli hieman ihmeissään vauvan kääntyilystä, mutta oli Liljahkin 7 viikkoinen kun kääntyi ekoja kertoja, Vivian oli tasan 2kk kun kääntyi ekan kerran. Taito unohtui pariksi viikoksi ja nyt sitä käännytään kokoajan.
Vivian sai tosiaan kaksi pistettävää rokotusta ja rotan toisen annoksen. Rokotukset onnistui suht hyvin, itkukin kesti vain pienen hetken. Rokotuspäivänä neiti oli hieman ärtyneempi ja tyytymättömämpi kuin yleensä. Joten pari annosta panadolia annettiin ja yökin meni sen voimalla normaalisti.
Uudet mitatkin toki saatiin. Pituutta oli nyt 62,5 cm, ja neidin pituus menee siis +1 käyrällä nyt, niinkuin Liljahinkin menee. Painoa oli 6,3 kg ja päänympärys 39,9 cm. Kaikki mitat jatkaa omilla käyrillään, paitsi tuo pituus oli tosiaan noussut takaisin siitä "normikäyrästä" ylöspäin.
3kk iässä meidän neiti tosiaan kääntyy selältä mahalleen. Hän juttelee kokoajan ja hymyilee. Eka naurukin saatiin kuulla 10 viikon iässä. Kehitys alkaa tässä iässä muuttumaan niin huimaksi, että oikein hirvittää. Vauvavuodestakin on jo kulunut 1/4, mutta nautin kyllä edelleen joka hetkestä tämän viimeisen vauvan kanssa. Vaikka onkin kamala ajatus että tämä on viimeinen vauvavuosi, niin pakko kai se on järjellä ajatella, ei me jakseta neljän pienen kanssa. Ehkä iltatähti sitten :)
Edelleen meillä vauvan kanssa kaikki sujuu hyvin. Ainut huono juttu on se, ettei Vivianille kelpaa tutti. Välillä saadaan toinen hetkeksi imemään tuttia, mutta ei se kelpaa niinkuin isommille on kelvannut. Hieman on hankalaa pikkukiukkujen kanssa kun tutti ei auta vaan aina pitää päästä syliin.
Yöt neiti nukkuu hyvin, herää pari kertaa syömään ja muuten vain nukkuu. Viime aikoina ollaan taas nukuttu perhepedissä kun ei ole oma sänky kelvannut ollenkaan. Mutta menee ne yöt näinkin, ainakin vauva ja äiti saa nukutuksi, eiköhän isikin ihan hyvin siinä nuku.

Edelleen Vivian on osittaisimetyksellä ja imetyskertoja on pikkuhiljaa vähennetty, katsotaan nyt koska siirrytään pelkkään korvikkeeseen. Sosemaistelutkin aloitetaan taas sitten 4kk iässä, joten senkin aika on ihan kohta. Äkkiä nämä pienet kasvaa.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...