Askeleita perheenä: Miten isosisarukset suhtautuu vauvaan ?

tiistai 30. lokakuuta 2018

Miten isosisarukset suhtautuu vauvaan ?

Nyt olisi vuorossa postaus siitä, miten isot on suhtautuneet vauvaan ja mitä he tykkäävät vauvasta. Kerroinkin jo yhdessä postauksessa siitä miten isoja valmisteltiin vauvan syntymään, sen löydät täältä.
Vauva on nyt tosiaan jo 6 viikon ikäinen ja kaikki on sujunut meillä hyvin. Aluksi Tobias ja Liljah olivat tietysti hieman hämillään tilanteesta, ainakin siitä, että äiti oli vauvan kanssa pari yötä sairaalassa. Tämä oli varsinkin Liljahille aika rankkaa, mutta onneksi hänelle kelpasi myös isi ja heillä oli  sujunut oikein hyvin.
Lapset kävi isin kanssa katsomassa vauvaa neljä kertaa kahden päivän aikana, aina aamulla ja illalla. He tulivat myös mukaan hakemaan vauvaa ja äitiä kotiin. Lisäksi he saivat vauvalta pienet lahjakassit, missä oli pari pientä lelua ja vihot piirtämistä varten. He myös ostivat isin kanssa vauvalle Ainu ensipupun ja toivat sen sairaalaan.
Kotona ensimmäiset pari viikkoa isi hoiti suurimmaksi osaksi isojen kaikki tarpeet ja itse keskityin vauvaan. Mutta aika nopeasti palattiin arkeen ja siihen, että isi on pitkät päivät töissä, jolloin minä hoidan kolmen lapsen kaikki tarpeet. Onneksi isommat jatkoivat päiväkodissa niin he saavat ikäistään seuraa ja virikkeitä ja itse pystyn keskittymään vauvaan ja töiden tekoon.
Tobias ja Liljah sopeutui hyvin uuteen tilanteeseen ja molemmat suhtautuu vauvaan tosi hyvin. Liljah on ainakin superäiti-ainesta ! Hän hoitaisi vauvaa ihan kokoajan ja hän on ensimmäisenä lohduttamassa, kun vauva itkee. Lisäksi häntä on alkanut kaikki nukkeleikit kiinnostaa entistä enemmän ja neiti vaihtaa vaippaa ja syöttää varmaan jo enemmän kun äiti :) Mitään isompaa mustasukkaisuutta ei olla huomattu. Kumpikaan ei ole pyytänyt viemään vauvaa pois tai ole satuttaneet vauvaa.

Tietysti isot on nyt enemmän isin lapsia, he roikkuvat isissä kokoajan ja isi kelpaa heidän mielestään paremmin kaikkeen. Tämähän on tietysti ihan ymmärrettävääkin ja salaa katson hymyssä suin sivusta kun isi leikkii Tobiaksen ja Liljahin kanssa, on ne vaan niin söpöjä.
Kaikki on mennyt siis yllättävän hyvin. Isot leikkii keskenään oikeastaan kokoajan, joten meidän vanhempien huomiota riittää hyvin vauvalle silloin. Lisäksi meidän lapset on muutenkin suht kilttejä ja tottelevaisia, eivätkä ole ainakaan vielä keksineet mitään tyhmää. Katsotaan millainen kolmikko näistä sitten tulee kun vauva on vähän isompi...

Miten muilla isommat sisarukset on suhtautuneet vauvaan ?

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...