Askeleita perheenä: Ensimmäiset neuvolakäynnit

perjantai 12. lokakuuta 2018

Ensimmäiset neuvolakäynnit

Meillä oli vauvan ensimmäinen neuvolakäynti kun hän oli 6 päivän ikäinen. Onneksi olikin koska napatynkä oli juuri irronnut vauvan ollessa 5 päivän ikäinen ja se vuoteli aika paljon.
Neuvolatäti laittoi napaan sitä sinistä ainetta (en muista nimeä) ja antoi ohjeet miten hoitoa jatketaan. Nyt napa näyttääkin jo hyvältä. Lisäksi vauva punnittiin ja hänen paino oli laskenut sairaalasta kotiutumisesta vielä lisää. Onneksi meillä siis aloitettiin korvike, ei ollut neiti saanut tarpeeksi ruokaa. Hoitaja oli sitä mieltä, että ei tarvitse huolestua kun kuitenkin annamme lisämaitoa jos siltä tuntuu.
Joten samalla tavalla jatkettiin ja saatiin uusi aika neuvolaan punnitukseen kun vauva oli 12 päivän ikäinen. Tässä toisessa neuvolassa puhuttiin vauvan mahavaivoista ja niiden helpotuskeinoista. Tyttö oli meinaan todella kiukkuinen ja vääntelehti paljon. Onneksi tämä on jo vähän helpottanut ja meillä on suht tyytyväinen vauva.
Painokin katsottiin ja se oli noussut vain 50g viikossa, eli aika vähän. Neuvolatäti ei kuitenkaan ollut tästä huolissaan koska korviketta käytettiin jo. Lisäksi hän sanoi että luottaa kyllä, että kolmen lapsen äiti osaa myös sitä korviketta antaa jos vauva siltä näyttää. Joten uuteen punnitukseen ei tarvinnut mennä, vaan seuraava neuvolakäynti on sitten 1kk neuvola, joka onkin jo ensi viikolla. Hurjaa kuinka nopeasti aika menee.

Vauvan kuvat on otettu viikonloppuna kun häntä käytiin valokuvaamassa. Ollaan saatu kuvaajankin kuvat jo ja enköhän jaa niitä tännekin jossain vaiheessa. Nyt oikein ihanaa viikonloppua kaikille !

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...