torstai 2. elokuuta 2018

Rv 34 ja neuvolakuulumiset

Eilen, raskausviikolla 32+6, minulla oli neuvola. Tällä kertaa ihan normikäynti, muutaman viikon päästä on sitten lääkärineuvola.

Oma neuvolatätimme oli lomalla, joten hänen kollega otti meidät vastaan. Lapset oli mukana, kun niillä on vielä lomaa tämä viikko. Onneksi paikalla ei ollut muita, niin lapset sai jäädä aulaan leikkimään keskenään. Välillä he juoksi kurkkimaan mitä äidille tehdään, muuten leikkivät kiltisti.
Kaikki oli vauvalla ja äidillä kunnossa, painoa ei ollut tällä kertaa tullut niin paljon kuin viimeksi ja verenpaineet pysyy samalla tasolla kokoajan. Terveydenhoitaja oli sitä mieltä että vauva on pää alaspäin, mutta hän sanoi myös että toinen varmasti pyörii vielä edestakaisin kun kerroin, että liikkeitä tuntuu jokapuolella ja välillä kyljissä tuntuu sellaiset kovat kohdat. Tätä katsotaan sitten lääkärissä.
Nyt viime päivinä helle on tehnyt omasta olosta todella tukalan ja hikoilen jatkuvasti. Lisäksi harjoitussupistukset on saapuneet ja ne ei tunnu kivoilta. Ongelmia on myös kävelyssä kun välillä sattuu mahaan todella paljon ja tuntuu että sitä pitäisi kannatella alhaalta. Välillä joutuu ihan pysähtymään ja odottamaan että kipu hellittää.
Kaikkein raivostuttavin vaiva on kuitenkin varpaiden suonenveto. Tai en edes tiedä mitä se on, mutta sattuu tosissaan ja varpaat vääntyy ihme asentoihin. Tämä on kivuliasta ja raivostuttavaa, lisäksi silloin ei pysty liikkumaan ollenkaan. Ja ainiin onhan se turvotuskin saapunut, onneksi vielä aika lievänä ja vain nilkoissa.
Ei edellisissä raskauksissa ollut näin paljon ongelmia kyllä. Silloin ei turvottanut, ei sattunut, ei supistellut. Onko se sitten ikä vai raskauksien lukumäärä kun nyt näitä oireita riittää. Pyrin kuitenkin olemaan valittamatta ja kestän hampaat irvessä kaiken tämän. Kohta tämä raskaus on kuitenkin ohi ja joskus saattaa jopa tulla ikävä näitä aikoja. Ja kyllä sitä nyt vähän voi pienen ihmeen takia kärsiäkin :)

Tänään vaihtui tosiaan 34.viikko ja sen kunniaksi pyykinpesukone pyörittää heti aamusta ensimmäistä koneellista vauvan pieniä vaatteita. Pakko on yksi koneellinen pestä, vaikka vesi loppuisi kaivosta kesken :D

Vauvantuloon valmistautuminen on meillä vielä hieman kesken. Pitkä hellejakso on viivästyttänyt valmisteluja ja kohta niitä pitää pikkuhiljaa alkaa tekemään. Postaus vauvan ensimmäisistä tavaroista on jo tekeillä, joten pian tekin näette mitä kaikkea vauvalta jo löytyy. Onneksi suuri osa tavaroista on jo hankittu, kaikki on vaan vielä pesemättä ja laittamatta paikoilleen. Toivotaan siis, ettei vauva ihan vielä päätä syntyä.

Seuraathan jo muita Perhekuplan bloggaajia ? Tällä hetkellä kahdessa muussakin blogissa odotetaan vauvaa saapuvaksi piakkoin.

Tiia

2 kommenttia:

  1. Tämä helle tekee kyllä odotuksesta raskasta! Odotan jo kovasti ensi viikolle luvattuja viileämpiä ilmoja :I Ja komppaan kyllä tuota, että vaivoja on enemmän kuin viimeksi, vaikkei minulle toki ole kuin vasta toinen raskaus. Ehkä tämä kuumuus jotenkin lisää noita vaivoja vielä? Mutta mitäpä sitä ei pienen eteen kärsisi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu täällä on nyt nautittu viileistä keleistä :D Ihana nukkua ikkuna auki kun yöllä on vain 10 astetta lämmintä ! Ja onneksi ei tarvitse kauaa kärsiä, meidän kummankaan<3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...