Askeleita perheenä: Neuvola ja rv 18 kuulumiset

perjantai 13. huhtikuuta 2018

Neuvola ja rv 18 kuulumiset

Kävin itse myös viikko sitten keskiviikkona omassa neuvolassa kun Liljahkin siellä oli. Meillä on onneksi sama täti lasten- ja äitiysneuvolassa, joten käyntejä pystyy yhdistämään.

Kaikki oli hyvin, minulle uusittiin sokerirasituslähete, koska en ollut siihen vielä uskaltanut mennä pahoinvoinnin vuoksi. Paino oli melkein sama kun ekassa neuvolassa, mutta edelleen ollaan 4kiloa lähtöpainon alapuolella.
Hemoglobiini oli hieman matala, 114, joten raskausmonivitamiinin olen pikkuhiljaa aloittanut. Siksi pikkuhiljaa, kun lääkkeiden nieleminen on minulle erittäin vaikeaa ja pahoinvoinnin vuoksi laitan vaan pakolliset ruuat suuhun. Verenpaineet oli minulle ihan normaalit, hieman ehkä matalat terveydenhoitajan mukaan.

Lopuksi vielä kuunneltiin vauvan sydänäänet, jotka löytyikin heti aivan keskeltä vatsaa, navasta ehkä 10cm alaspäin. Sykkeet oli 156, ja vauvan liikkeetkin kuului laitteesta. Oli kyllä taas helpotus kuulla pienen sydämen lyövän, vaikka juuri pääsiäisenä se kuultiinkin. Samoin muuten tällä viikolla kuunneltiin isin kanssa pientä vauvelia :)
Seuraava neuvola on vasta 22.5, jolloin saakin sitten Kelaan toimitettavan raskaustodistuksen. Pääsen siis vielä ennen kesää tilaamaan äitiyspakkauksen ! Onneksi ennen tuota aikaa on kuitenkin rakenneultra tuolla 9.5, siihen ei onneksi pitkä aika ole enää. Olisi kyllä ollut kivampi tietää vauvan sukupuoli ennen lapsimessuja, mutta pitää siellä vielä hillitä shoppailua.

Ilokseni kuitenkin sain juuri tänään tietooni, että äitienpäiväviikonloppuna lähdetään Tukholmaan risteilemään, joten sieltä jos vauvallekin sitten jotain löytäisi :)
Loppuun vielä arvontavinkki, instassa tililläni on vain tämän viikonlopun mahdollista voittaa lippu ensi viikonloppuna pidettäville Lapsimessuille ! Hopihopi siis Instagramiin :) Ja ihanaa viikonloppua ! Meillä startataan grillikausikin tässä viikonlopun aikana, huippua !

Tiia

4 kommenttia:

 1. Oioi, ei ole sinullakaan enää kauaa rakenneultraan! :) Nopeaan se aika vaan tuppaa menemään (vaikka välttämättä ei raskaana ollessa sille niinkään tunnukaan..) Tsemppiä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllähän se nopeasti menee jos ei ajattelisi asiaa kokoajan :D Kiitos<3

   Poista
 2. Tosi kiva lueskella näitä raskausjuttuja, kun niin samoilla viikoilla mennään - meillä oli alunperin laskettu aika muuten 21.9 mutta se siirtyi ultrassa koon perusteella pari viikkoa. Muuten ois taidettu mennä ihan muutaman päivän erolla? :) Tuo sun pahoinvointi on kyllä ollut hurjaa, vaikea edes oikein kuvitella. Itselleni riitti ihan vallan ne muutamat kerrat :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta ! :) Oho, joo meillä on nyt la 20.9, saa nähdä miten lähekkäin nämä pienet sitten syntyykään :) Onneksi tosiaan nyt on jo helpottanut nuo olot ja ei ole kyllä ikävä :D Ihana keskiraskaus on mun juttu<3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...