keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Meidän tyttö puhuu

Liljah on kehittynyt puhumisessa ihan hurjaa vauhtia ja häneltä tulee nykyään jopa kolmen sanan lauseita. En voi uskoa, kuinka hienosti neiti jo puhuu, Tobias kun oli noin 2-vuotias kun alkoi puhumaan enemmän.

Neuvolassahan meille jo sanottiin, että Liljah on puhumisessa jo 2-vuotiaan tasolla ja nyt vihdoin neiti on alkanut päiväkodissakin kunnolla läpättämään. Aiemmin hän on siellä vain vastannut kysymyksiin ja muuten on ollut aika hiljainen.
Liljah osaa tällä hetkellä ainakin 50 sanaa ja lisäksi hän toistaa lähes kaiken perässä. Tai ainakin yrittää toistaa, eihän hän tietenkään ihan kaikkia osaa, mutta yritys on kuitenkin todella hyvä. Ja noin puolet toistetuista sanoista alkaa menemään jo oikein.
Lauseista tyttö käyttää eniten sellaista kuin "isi ajaa brumbrum", se on hänen lempparilause :D Toinen kirjoja luettaessa käytetty on "miau ei", joka sanotaan aina jos aukeamalla ei ole kissaa. Hän osaa myös sanoa esimerkiksi "äiti nenä", "äiti aijai", "isi syö", "miau tulee" yms. Lisäksi hän kertoo kaikesta, että kenen ne on, esimerkiksi "Popi auto" tai "isi sukka". Lisäksi hän osaa pyytää isin kahville "isii kaffille". Lauseita alkaa olemaan jo niin hurja määrä, etten enää edes muista läheskään kaikkia.
Liljah on todella taitava yhdistämään sanoja ja yrittääkin sitä todella kovin. Hänestä oikein huomaa kuinka mielellään hän harjoittelee puhumista ja lauseiden muodostamista. Hänellä on kova hinku päästä keskustelemaan meidän kaikkien kanssa, selvästi. Meillä ei nykyään enää hiljaisia hetkiä edes ole, kun neiti läpättää ihan kokoajan. On tainnut tässä asiassa tulla aivan äitiinsä :)

Puheen ymmärtäminen on myös todella hyvää ja hän ymmärtääkin ihan kaiken mitä hänelle sanotaan. On jotenkin paljon helpompaa, kun tyttö osaa jo "jutella" ja ymmärtää niin paljon puhetta.
Loppuun vielä Liljahin muutama hauska sana:

Peevee = telkkari
Popi = Tobias
Pevva = Bella
Iivoo = Siivota
Vii vill vii vill lokkenlol = Laulaa we will rock you-biisiä
Tuuttaa = Sukka
Paapii = piirtää, paperi
Tuuttu = kurkku
Iitapavaa = haluaa ruokaa siis
Ittu = istuu

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...