perjantai 11. elokuuta 2017

Ensimmäinen viikko päiväkodissa

Liljah on nyt ollut yhden viikon päiväkodissa. Maanantaiaamuna hän meni sinne ensimmäistä kertaa ja oli niin reipas ihana pieni, että. Tietysti itku oli kova kun sanottiin heipat, mutta se loppui heti kun poistuin näkyvistä. Laittelin tytön kamoja vielä paikoilleen eteisessä, joten kuulin huudon loppuvan.
Olin vasta matkalla töihin, kun sain jo päiväkodista viestin, että itku loppui heti ja he istui ja ihmetteli muiden lasten touhuja. Puolen päivän aikaan tuli uusi viesti, jossa kerrottiin, että kaikki oli mennyt hyvin ja neiti ei ollut itkenyt ollenkaan. Hän oli reippaasti ulkoillut, keinuminen, liukumäki ja hiekkakakut oli parasta ! Ruokaa oli uponnut kaksi lautasellista ja tyttö oli nukahtanut tyyny ja pupu kainalossa kiltisti :)
Tästä voidaan siis jo päätellä, että ollaan todella tyytyväisiä päiväkotiin ja päiväkodin aloituskin on mennyt yllättävän hyvin. Minusta on ihana kun päikystä laitetaan omatoimisesti viestiä ja kerrotaan kuinka eka päivä sujuu, pisteet siitä ! Tiedän kyllä, että takapakki on mahdollinen, mutta uskon ja toivon, että kaikki menee hyvin ja neiti viihtyy.
Toisena aamuna kaikki meni taas hienosti siihen asti kun lähdin. Sitten alkoi järkyttävä huuto, mutta sekin loppui kuulemma pian. Toisena päivänä Liljah oli myös ollut hieman kiukkuisempi ja oli itkenyt useinkin, mutta itkut oli myös loppunut todella nopeasti. Silloinkin Liljah oli kuitenkin nukahtanut ilman ongelmia, syönyt hyvin yms. Kaikki siis hyvin !
Keskiviikkona ja torstainakin neiti jäi taas hieman itkemään perääni, onhan se tietysti ihan ymmärrettävääkin kun olen toista hoitanut vuoden ja 4kk :) Mutta keskiviikkona ei muuten ollut ihmeempiä itketty, pieni harmitus tulee kuulemma aina kun ryhmä on lähdössä ulkoilemaan, taitaa muistaa, että sieltä äiti hänet aamulla toi pahaan päiväkotiin :D Torstaina ryhmässä oli useita uusia aikuisia, joten hieman oli sängystä nostamiset ja vaipan vaihdot kiukuttaneet, mutta niistäkin päästiin nopeasti yli.
Perjantaina Liljah jäi taas itkien päiväkotiin, mutta kuulin eteisessä, että itku loppui kun täti katsoi hänen kanssa autoja. Ehkä tämä siis tästä hieman helpottuu ajan kanssa. Tobiaksen kanssa oli paljon helpompaa, hän ei ikinä itkenyt äidin perään, itki vain silloin kun hain hänet iltapäivällä kotiin :D Liljalla menee näköjään vähän toisinpäin tämä aloitus, hän meinaan joka iltapäivä vilkuttelee onnessaan kaikki tädit ja lapset läpi äidin sylistä :)

Miten muilla tänä syksynä päiväkodin aloittaneilla on sujunut ?

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...