tiistai 18. heinäkuuta 2017

Tärkeät isovanhemmat

Mammalandian yhteistyöpostaus

Joka kuukausi Mammalandian bloggaajat kirjoittavat yhdestä yhteisestä aiheesta postauksen ja heinäkuun aiheena on mummolat/vaarilat.

Tämä postausaihe tuli minulle juuri sopivaan aikaan, kun kesäkuun lopulla oltiin isomummon mökillä ja lapset oli juuri kokonaisen viikonlopun mummin ja papan luona hoidossa.
Meidän lapsilla on todella läheiset välit kaikkiin isovanhempiin ja isoisovanhempiin. Mummin hoidossa lapset on kyllä eniten ja se on ainoa paikka missä he ovat olleet myös yökyläilemässä.

Ukki on yrittäjä ja aina töissä, joten häntä lapset näkee aika harvoin, mitä nyt välillä ollaan samaan aikaan toimistolla kaikki. Mummo asuu Savonlinnassa nykyään, joten häntä ei kovin usein nähdä. Samoin isomummo asuu siellä, joten häntäkään ei usein nähdä. Onneksi on kesällä lomia, jolloin nähdään ja välillä mummot reissaa tänne etelään meidän luokse kylään.
Mummin ja papan luona tosiaan käydään aika säännöllisesti ja lapset pääsee sinne hoitoon lähes koska tahansa. On ihanaa kun on edes yksi paikka, mihin lapset on aina tervetulleita ja pääsee sinne lyhyemmälläkin varoitusajalla hoitoon.

Isoisovanhemmat on myös tärkeitä lapsille ja meille vanhemmille ja heitäkin nähdään sopivasti. Ainakin muutamia kertoja vuodessa ja useamminkin joskus.
Meidän lapset rakastaa mummin luona leikkimistä, kun on paljon erilaisia leluja. Mummin luokse lapset voi jättää hyvillä mielin, siellä heillä on suht samoja sääntöjä kun kotonakin ja mummi on päiväkodissa töissä, joten eiköhän hän osaa lapsia hoitaa :D

Muuten mummoloissa käydään kylässä ja käyttäydytään kiltisti. Tobias kyllä tykkää riehua mummon kanssa ja silloin unohtuu kaikki säännöt. Mutta tärkeintä kai on, että lapsilla on hyvät suhteet isovanhempiin ja jokainen isovanhempi saa olla tavallaan mukana lapsen elämässä. Itse en ainakaan halua ketään pakottaa olemaan läsnä lasten elämässä, sen halun täytyy tulla luonnostaan.
Kuinka usein teidän lapset on isovanhemmilla hoidossa/kylässä ? Onko teidän lasten isovanhemmat yli-innokkaita tai eikö he ole lasten elämässä mukana ollenkaan ?

Mammalandia
Mammalandia Facebookissa

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...