keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Missä viipyy hampaat ?

Meidän Liljah on ihan kohta vuoden ja hänellä ei ole vielä hampaita, siis ei yhtäkään. Ei edes pientä tynkää näkyvissä.
On jotenkin todella omituista, kun Tobias sai ekat hampaansa jo 5kk iässä. Näköjään tämä hampaiden puhkeaminen on todella yksilöllistä, neuvolassakin sanottiin vaan, että odotellaan.
Minua ei niinkään kiinnosta milloin hampaita muille tulee tms. Mutta olen alkanut miettimään, että miten tuo neiti suhtautuu hammasharjaan, kun vuoden iässä poika oli jo konkari hampaiden pesussa. Ollaankin siis nyt joka aamu otettu Liljan oma hammasharja käyttöön ja siis vaan laitettu se toisen suuhun. Kun ei kai niitä ikeniäkään kannata hirveästi harjailla...? Kuitenkin on ollut pakko testata miten neiti harjaan suhtautuu, toinen kun on niin vahvatahtoinen.
Onneksi Liljah on todella kiinnostunut meidän muiden hampaidenpesuista, varsinkin Tobiaksen. Joten siinä samalla kun poika pesee hampaansa loppuun niin me Liljan kanssa totutellaan hänen hampaiden pesuun. Ja todella hyvin on mennytkin, neiti avaa suun kiltisti ja antaa liikutella harjaa suussa.
Kertokaahan muut, kenen lapsille on tullut todella myöhään hampaita, että miten lapsi on tottunut hammasharjaan ? Onko ollut vaikeampaa opettaa hampaidenpesua 1-vuotiaalle kuin pikkuvauvalle ?

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...