Askeleita perheenä: Liljan ruokailu

torstai 20. lokakuuta 2016

Liljan ruokailu

Nyt vihdoin asiaa Liljan ruokailusta, olen tätä useissa postauksissa käsitellyt vain hieman, joten nyt kunnon ruokapostaus.

Liljah on maistellut soseita 3kk ja 1viikon iästä saakka. Aloitettiin perunalla ja siitä jatkettiin porkkanalla, bataatilla, kukkakaalilla ja parsakaalilla. Nämä kaikki neidille maistui oikein hyvin. Kasvisten jälkeen otettiin mukaan pieniä määriä hedelmäsoseita.
Kun ikää oli se 5kk niin aloitettiin kaurapuuro ja siihen sekoitetaan joka kerta jotain hedelmä/marjasosetta. Neiti ei siis suostu syömään pelkkää puuroa. Mutta puuroannokset meillä menee aamuin illoin.

Kaurapuuron maistelun jälkeen jatkettiin maistelua kalkkunalla ja siitä neiti ei pitänyt oikeastaan ollenkaan. Saattoi kyllä johtua hampaista, kun oikein mikään ruoka ei näihin aikoihin maistunut. Tällä hetkellä kalkkunakin maistuu. Puurohiutaleita olen hieman murskannut sauvasekoittimella. Puuroista menee kaura, neljä viljaa ja ruis, eli kaikki uppoaa neitiin.
Päätin myös kokeilla ostamastani Pipsan keittokirja pienille ihmisille-kirjasta paria helppoa reseptiä neidille. Ensiksi kokeiluun lähti banaani-avokado sose. Laitoin yhden avokadon ja yhden banaanin ja soseutin ne sauvasekoittimella. Neiti tykkäsi hurjasti ja oli se äidin ja pojankin mielestä ihan hyvää. Laitoin tästä osan pakkaseenkin odottamaan toista maistelukertaa.
Seuraavana ajattelin kirjasta kokeilla banaani-mustikka-sosetta neidille. Ja kunhan ikää tulee hieman lisää niin varmasti kokeillaan kirjan muitakin reseptejä. Suosittelen kirjaa muuten kaikille pienten lasten vanhemmille !
Liljah syö nykyään myös kalaa, maissinaksuja, useita erimakuisia hedelmäsoseita ja paljonpaljon muutakin. Ruuan jälkeen meillä juodaan aina hieman vettä ja sitten korviketta, jos neiti niin tahtoo. Aletaan pikkuhiljaa siirtymään myös sormiruokailuun, joten silloin otetaan ruokavalioon lisää makuja. Ehdotuksia hyvistä sormiruuista otetaan vastaan ja lisäksi jos löytyy reseptejä niille "puuropatukoille" tms. niin laittakaa jakoon :)
Tällä hetkellä Liljah syö neljä ateriaa päivässä ja siihen maidot lisäksi. Vähitellen ollaan yritetty ujuttaa yksi välipala vielä päivän ateriarytmiin. Nyt syödään aamulla puuro, lounaaksi kasvissose, päivälliseksi lihasose ja iltapalaksi puuro. Lounaan ja päivällisen väliin pitäisi saada vielä se välipala. Lisäksi naudanliha on vielä kokonaan maistamatta, samoin kananmuna, ne otetaan siis seuraavaksi maisteluun.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...