perjantai 28. lokakuuta 2016

Herkuttelu

Tuli mieleen postata hieman meidän perheen herkuttelusta. Meillä aikuiset syö herkkuja silloin kun haluaa, myös lasten nähden. Ja Tobias saattaa välillä pyytää, että saako hänkin maistaa, mutta yleensä ei edes pyydä. Ja jos pyytääkin niin läheskään aina hän ei sitä herkkua vanhemmalta saa.
Tobias saa herkkuja lähinnä viikonloppuisin tai sitten arkena yhtenä päivänä. Viime aikoina ollaan pidetty niin, että maksimissaan kaksi kertaa viikossa saa yhden pienen herkun. Tämä sääntö on pysynyt aika hyvin.
Silloin kun kyläillään tai on jotain juhlia niin poika saa suolaista ruokaa syötyään syödä niin paljon herkkuja kun vaan haluaa. Tämäkin on toiminut, poika syö maksimissaan pari jotain pientä herkkua tai muutamia karkkeja. Eli mitään ylensyöntiä ei ole ollut, kun pojalle on antanut luvan syödä niin kuin haluaa. Ehkä tämä johtuu siitä, että masu tulee aika täyteen suolaisesta tarjottavasta. Olen kauhistellut viime aikoina kun jotkut antaa lasten vaan suoraan syödä ihan mitä vaan. Silloin lapset syö pelkkää makeaa ja on todella riehakkaita.
Meillä siis ainakin toimii tämä systeemi, sopivasti herkkuja silloin tällöin. Ei todellakaan aiota kieltää sokeria ja herkkuja kokonaan, luulen, että sen seurauksena pojalla tekisi vaan enemmän mieli herkkuja ja hän varmasti ahmisi kaiken makean hetkessä.

Tytölle aiotaan pitää sama linja ja neiti saa ensimmäistä kertaa herkkuja varmaan omilla 1v synttäreillään. Katsotaan sitä sitten lähemmin, mielihän saattaa tässä muuttuakin matkanvarrella. Mutta mites muut, milloin annoitte lapselle ekaa kertaa herkkuja ? Entä miten isompien lasten kanssa toimitte ?

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...