torstai 4. elokuuta 2016

Liljah 4kk ja neuvola

Meidän rakas pieni tyttö on jo 4kk ! Aika menee ihan älyttömän nopeasti, en sitten tiedä onko se hyvä vai huono juttu :) Mutta nyt olisi vähän neidin kuulumisia tarjolla.
Liljah täytti eilen 4kk ja tänään meillä oli neuvola ja lääkärikin siinä samalla. Kaikki oli neidillä mallikkaasti ja kasvu on hyvää. Mitat olivat 65,7 cm, 7,1 kg ja päänympärys 41,7 cm. Taitaa meidän Liljasta kasvaa pitkä tyttö, jos käyriin on luottamista :D

Lääkäri tutki koko neidin ja tällä kertaa lääkärikäynti oli oikeasti jopa kiva, niin vauvasta kun äidistäkin. Lääkärinä oli ihana vanhempi täti, joka on jo eläkkeellä, mutta tuurailee silloin tällöin. Lääkärille ja terveydenhoitajalle oli molemmille ihan ok se, että imetys on lopetettu ja kiinteät aloitettu, eikä tullut paheksuvia katseita.
Nyt meillä siis syödään 1-2 soseateriaa päivässä, tällä hetkellä pelkkiä kasviksia ja vihanneksia. Kohta otetaan mukaan myös hedelmät ja marjat. Ruokasoseet tehdään itse ja makeat soseet ostetaan sitten valmiina kaupasta. 5kk iässä aloitellaan viljat ja niiden jälkeen myös lihat. Liljalle on alkanut soseet maistua oikein hyvin ja helposti menee neljä jääpalamuotillista sosetta kerralla. Reipas tyttö !

Liljan lempipuuhaa on käsien syöminen, lelujen vieminen suuhun ja isoveikan leikkien seuraaminen. Myös isin ja isoveikan riehumiset kiinnostaa tyttöä paljon. Isoveli on ihan paras ! Kääntyminen on myös hauskaa, samoin kaikki potkiminen ja sätkiminen. Neiti viihtyy lattialla omissa leikeissään oikein hyvin.
Liljah nukkuu yönsä hyvin. 8-9 aikaan menee omaan sänkyyn rätti kainalossa ja nukahtaa sinne. Hän herää kerran yössä syömään (siinä 2-3 aikaan) ja loppuyö menee joko omassa sängyssä tai sitten meidän vanhempien välissä.

Päiväunia neiti nukkuu noin kolmesti, aamulla puoli 9 aikaan ensimmäiset, toiset siinä 12 paikkeilla ja kolmannet vielä 3-4 aikaan. Välillä saattaa nukkua neljännetkin unet jossain välissä. Yleensä unet kestää 30min-1,5h. Parempikin toisaalta, että yöllä nukutaan kunnolla ja päivällä vähän vähemmän.
Meillä asustaa oikein ihana pieni hymytyttö !

Tiia

1 kommentti:

  1. Onpas teillä reipas tyttö.
    Osallistuppas Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...