keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Nukkuminen

Miten meillä nukutaan ? Tähän voisi vastata yksinkertaisesti, että hyvin. Tobias nukkuu omassa huoneessa ja käy nukkumaan siinä klo: 20 aikaan. Hänelle luetaan iltasatu ja sitten poika jää itse nukahtamaan. Me muut saatetaan vielä valvoa ja pitää meteliäkin, mutta poika nukahtaa silti itsekseen.
Me vanhemmat ja Liljah nukutaan kaikki yhdessä samassa sängyssä. Liljah yleensä meidän välissä ja kohta kun kääntyily alkaa sujumaan paremmin niin hänen onkin pakko nukkua keskellä. Mekin käydään yleensä, ainakin arkisin, siinä klo: 20 jälkeen nukkumaan. Liljah nukahtaa joko tissille tai sitten vaan viereen. Välillä hän nukahtaa myös jo syliin ja siitä voi siirtää jopa omaan sänkyyn nukkumaan niin, että unet jatkuu.
Liljah herää yöllä kerran tai enintään kaksi kertaa syömään. Silloin ei itketä, syödään vain ja sitten unet jatkuu mukavasti. Jos vauva on laitettu omaan sänkyyn nukkumaan niin ensimmäisen herätyksen jälkeen hän siirtyy meidän viereen. Ensimmäinen herätys on yleensä siellä klo: 1-3 aikaan. Jos vauva herää kaksi kertaa niin toinen herätys on siellä klo: 4-5 aikaan. Lopulta noustaan klo: 6-7 aikaan ylös.

Aamupäikkäreille Liljah käy klo: 8.30 ja heräilee klo: 10-11 aikaan. Lyhyet torkut otetaan klo: 12 ja klo: 14. Toiset pidemmät päikkärit otetaan yleensä klo: 16 aikaan, välillä hän myös vaan torkkuu pitkin iltapäivää. Iltapäivät ei ole meillä vielä ihan vakiintuneet niin kuin aamupäivät. Mutta eiköhän joku rytmi vielä saada iltapäiviinkin :)

Palataan nukkumisasiaan kun jotain muutosta tapahtuu. Tosiaan ihan vielä meillä ei kovin selkeää rytmiä ole, mutta pikkuhiljaa.

Nyt meidän perhe ja tämä blogikin "rauhoittuu" juhannuksen viettoon. Meillä kaikilla alkaa nimittäin kesäloma NYT, paitsi isillä vasta huomenna, mutta kuitenkin :) Ihanaa kesää ja ennen kaikkea mahtavaa juhannusta kaikille !

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...