Askeleita perheenä: Kuulumisia vauvakuplasta

tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kuulumisia vauvakuplasta

Vihdoin jaksan ja ehdin ja muistan kirjoitella tännekin. Instagram on päivittynyt tiuhaan tahtiin vauvakuvista, mutta blogi on elänyt hiljaiseloa. Ehkä ihan ymmärrettävääkin.
Tyttö siis syntyi 3.4 sunnuntaina, kotiin päästiin tiistaina 5.4. Isi on ollut kotona meidän kanssa isyyslomalla, mitä nyt välillä on käynyt töissä kääntymässä. Poika on jatkanut päiväkotia normaalisti ja minä olen käynyt vauvan kanssa töissä myös. Meidän arki siis jatkui aikalailla samanlaisena kun ennenkin vauvaa.
Vauva on todella kiltti, ainakin vielä. Yöllä nukkuu yhden 4-5h pätkän ja loppuyö menee torkkuessa ja tissillä. Meillä mennään lähestulkoon täysimetyksellä, muutamia lisämaitoannoksia menee päivässä. Mutta maksimissaan korviketta menee yksi purkki/päivä, aika hyvin siis on tällä kertaa lähtenyt imetys käyntiin ja ainakin vielä se on ihan ok äidinkin mielestä.
Kaksi kertaa ollaan käyty neuvolassa painokontrolleissa, viimeksi tänään painoa oli jo 3915g, eli 50g enää syntymäpainoon ja ihan kohta vauva on kaksi viikkoa. Hienosti siis kasvaa.

Poikakin on ottanut pikkusiskon hienosti vastaan ja jakelee pusuja, silityksiä ja haleja jatkuvasti. Lisäksi pitää aina antaa puhdas vaippa ja laittaa tuttia suuhun. Äidille myös aina ilmoitetaan jos vauva itkee. Ei ole mitään suloisempaa kun tuo isoveljen rakkaus vauvaan :) Aluksi poika oli todella kiukkuinen ja ei totellut mitään, mutta nyt ollaan jo kaksi päivää saatu olla ilman yhtään kiukuttelua !
Mutta siinä nyt pikaisesti jotain kuulumisia. Koko perhe voi siis hyvin ja vauva-arki on lähtenyt kivasti pyörimään. Äitikin on suht järjissään vähistä yöunista huolimatta :) Perjantaina ajateltiin suunnata vauvan kanssa Lapsimessuille.

Tiia

8 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...