sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Vauvan sänky

Tulevan vauvan sänkynä meillä on Tobiaksen vanha pinnasänky. Sänky on ostettu uutena Ikeasta silloin kun odotin poikaa. Patjan olemme vain ostaneet uuden, kuulemma vauvalla pitäisi aina olla uusi patja. Me noudatimme tätä ohjetta, kun patjat ei onneksi niin paljon maksa.
Sänky oli meillä kylmässä autotallissa puolitoistavuotta, mutta hyvin oli siellä säilynyt. Pesin sängyn muutamaankin otteeseen ja mies kiristi kaikki ruuvit ja nosti pohjan tietty. Lisäksi sänky oli meillä lämpimässä eteisessä ennen käyttöönottoa pari kuukautta ja onhan se jo täällä ihan sisälläkin ollut tammikuusta lähtien.

Sänky on siis petaamista vaille valmis vauvalle, mutta olemme pedanneet äitiyspakkauslaatikon, koska ajattelimme nukuttaa vauvaa alkuviikot siinä. Tobias siirtyi heti sairaalasta kotiuduttuamme pinnasänkyyn, mutta tällä kerralla ajattelimme edes kokeilla äitiyspakkauslaatikkoa. Mutta jos laatikko tuntuu epämukavalta, niin sitten vauva siirtyy pinnasänkyyn.
Pinnasänky on siis meidän vanhempien makuuhuoneessa, koska siitä minun on kaikkein helpoin nousta öisin. Ei tarvitse vaeltaa pitkin taloa, että löytää vauvan luokse. Lisäksi siitä on helppo väsyneenä vain nostaa vauva viereen syömään. Sitten joskus tulevaisuudessa vauva varmaan siirtyy tuonne meidän lastenhuoneeseen nukkumaan ja siitä tulee vauvan huone. Mutta saa nähdä miten tässäkin asiassa käy, saattaahan se olla, että Lilliputti on samanlainen kun Tobias ja nukkuu meidän huoneessa melkein kolme vuotiaaksi asti.

Kyllä nyt vauvan kelpaa nukkua ensimmäinen yö kotona, kun on äitiyspakkauslaatikko valmiiksi pedattu. Nuo petivaatteet on muuten Ikeasta, todella pehmeää kangasta, suosittelen ! Tuo pinnasängyn reunapehmuste on ostettu uutena, pojalla kun oli samanlainen niin, että siniset elefantit tallusteli valkoisella pohjalla. Mutta päädyttiin ostamaan punainen, se kun käy sekä tytölle että pojalle. Enää vaan se vauva puuttuu tuolta nukkumasta :)

Tiia

2 kommenttia:

  1. Kivasti oot laittanut vauvalle sängyn ja äitiyspakkauksen valmiiksi :) Mäkin aion pedata äitiyspakkaukseen pedin vauvalle, mutta sitä tullaan varmaan käyttämään olkkarissa esim. päikkäreitä varten. Pinnikseen meillä on pieni unipesä, jossa vauva saa ekat kuukaudet nukkua. Vielä pitäisi peitto ja petauspatja pestä niin mäkin pääsen petaamaan pedin. Pinnis on meilläkin jo makkarissa valmiina, kyllä se konretisoi vauvan tuloa aika lailla. PS. tuun pikkasen perässä, nyt rv 35+5 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :) Oi että, onnea sinnekin loppuodotukseen !<3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...