lauantai 9. tammikuuta 2016

28+3

Raskauskuulumisia tällä kertaa luvassa. Ensi viikolla meillä on ultra, istukan paikan varmistamisen vuoksi. Sitä ollaan odotettu miehen kanssa jo kaksi kuukautta ! Vähän meinaan jännittää, että onko istukka noussut kohdunsuulta pois. No mutta ensi viikolla se sitten selviää, turha kai sitä on stressata sen enempää.
Tuo maha on jo ihan tosi iso !
Raskausoireita löytyy tällä kierroksella vaikka kuinka paljon. Tobiaksen aikana ei ollut mitään alun pahoinvoinnin jälkeen. Tällä kertaa minulla on aivan järkyttäviä liitoskipuja. Yöllä asennon vaihtaminen on työn ja tuskan takana, kovia kipuja pienestäkin liikkeestä. On kokeiltu tyynyä polvien välissä, mutta ei mitään apua. Aika usein myös kävely pahentaa kipuja.

Lisäksi närästys vaivaa jonkin verran. Yksi erittäin ärsyttävä vaiva on myös varpaiden suonenvedot. Se kipu on niin kamala, että joudun ihan oikeasti vain pysähtymään ja puremaan huulta etten huuda ja itke. Todella raivostuttavaa ja tekee kipeää.

Myös nukkuminen on hankalaa kasvavan mahan kanssa. Heräilen yöllä todella usein vessaan enkä saa enää unta. Välillä vaivaa myös päänsäryt, jotka vaan kestää ja kestää. Mikään ei auta särkyyn ja joutuu vaan odottamaan, että menee ohi. Mitähän muita oireita minulla onkaan :D Näitä meinaan löytyy.

Kaiken tämän lisäksi tietysti meidän vauva on niin kova riehumaan massussa, että huhhuh ! Vaikka tämä onkin hyvä asia, niin välillä on todella raivostuttavaa kun potkut alkavat oikeasti jo sattumaan. Onneksi meillä miehen käsi auttaa aina, vauva lopettaa heti riehumisen kun mies laittaa kätensä mahan päälle. Mies ei ole siis tuntenut liikkeitä kun pari kertaa, koska liikkuminen loppuu heti kun mies koskee minuun. Taitaa vauveli tulla äitiinsä, ainakin noin niinkun temperamentiltaan :D

Muuten raskaus sujuu hyvin ja kaikki tarvittava alkaa olemaan kasassa. Helmikuussa alkaakin sitten vauvanvaatteiden pesu ja kaappien järjestely. Tästä tuli hieman valituspostaus, mutta tällaisia oireita täällä tällä kertaa.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...