Askeleita perheenä: Hieman joulutunnelmaa

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Hieman joulutunnelmaa

Marras-joulukuun vaihteessa aloimme laittamaan hieman joulua kotiin. Olimme kyllä yhdet jouluvalot laittaneet jo tuolla loka-marraskuussa, kun oli niin pimeää. Ulos emme laita valoja ollenkaan, emmekä muutenkaan käytä kun kahtia jouluvaloja. Haluan säästää sähköä ja pelkään tulipaloja, joten ei valoja, ainakaan joulukuuseen !

Ostin Tokmannilta kahta helminauhaa ja kahden värisiä joulupalloja. Niillä ja kynttilöillä sain todella kivat kolme jouluasetelmaa, Iittalan astioihin tietysti. Lisäksi meillä on jo kahden vuoden takaa kaikkia joulukoristeita, joista muutamat pääsi kotiamme koristamaan.
Näiden pienten joulujuttujen lisäksi meillä on aito joulukuusi ja iso valkoinen pehmotonttu valvoo olkkarissa, että poika on kiltisti. Joulukuusi koristellaan joka vuosi samansävyisillä koristeilla, eli hopealla ja valkoisella mennään. Vihaan niitä punaisia ja vihreitä koristeita :D Tällä kertaa saimme joulukuusen ukilta ja se onkin paljon isompi mitä aiemmat kuusemme, joten vaikka ostin koristeita lisää, niin ne ei silti riittäneet kuuseen kunnolla. Joten mennään tämä joulu hieman tyhjemmällä kuusella :)
Olemme pojan kanssa leiponeet kaksi satsia joulutorttuja ja pipareitakin olemme jo tehneet. Tobias on tosi innostunut leipomisesta tai ehkä vaan taikinan syömisestä, mutta olen niin laiska, etten jaksa jatkuvasti leipoa. En myöskään kestä sitä sotkua ja sen siivoamista. Joten tyydytään vaan leipomaan tollasta helppoa ja nopeaa.
Ainiin ja onhan meillä myös kaksi huonekuustakin. Mutta aika pienellä joulukoristemäärällä mennään. Pääasia on mielestäni se kuusi ja sen on ehdottomasti oltava aito.

Tämän kaiken lisäksi viime yönä uunissamme paistui joulukinkku. Tänään olemme siis syöneet jouluruokia jo, katsotaan ehditäänkö kyllästymään ennen aattoa. Eilen muuten käytiin Ikeassa, siitä siis tulossa postausta  jossain vaiheessa.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...