Askeleita perheenä: Synttärisuunnitelmia

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Synttärisuunnitelmia

Meillä järjestetään pojan 2vee synttärit lauantaina 14.2. Oikea synttäripäivä on siis 13.2. Juhlien on tarkoitus alkaa 12 aikaan ja vieraita otamme vastaan ihan koko päivän. Juhliin on nimittäin kutsuttu noin 30 henkilöä, joten kaikki ei todellakaan mahdu meidän kotiin yhtä aikaa. Ihan hyvä siis, että vieraita tulee vähän milloin sattuu. Meillä ei tarvitse miettiä mitään pojan päikkäreitä tms. koska poika ei kuitenkaan nuku kotona, ainakaan helposti :) Ja meidän päivärytmiin sopii mitä vaan, ei ole niin tarkkaa aina noudattaa samaa kaavaa.

Mutta siis sitten niihin juhliin. Koristeita tilasin Juhlahumua-verkkokaupasta. Teemavärimme ovat tänä vuonna vaaleansininen, musta ja valkoinen. Mutta teemaväri näkyy vain mukeissa, lautasissa, pilleissä ja tarjoiluastioissa. Emme meinaan koristele kotia oikeastaan mitenkään muuten. Paitsi tietty ilmapalloilla ja ehkä pienellä määrällä serpentiiniä !

Keittiön ja olohuoneen välissä olevaan isoon käytävään tulee meidän työpöytä joka on siis kaksi metriä pitkä. Siihen olisi sitten tarkoitus laittaa kaikki tarjottavat ja kahvit. Helpompi sitten siitä jokaisen hakea ja mennä syömään minne haluaa. Viime vuonna oli hankalaa kurotella toisten päältä tarjottavia keittiönpöydältä.

Pöytähän on siis valkoinen, niin siihen ei tule liinaa. Mutta koristeeksi olisi kuitenkin tarkoitus laittaa vaaleansiniseen Iittala Kartio maljakkoon valkoisia tulppaaneja ja vaaleansinistä serpentiiniä myös sinne tänne pöydän päälle. Muita koristeita pöytä tuskin tarvitsee kun on tulossa niin ihania herkkuja tarjolle.

Keittiön ruokapöydälle laitetaan sitten valkoinen liina ja katsotaan mitä koristeita siihen keksin. Ja vielä ei ole myöskään tietoa siitä, että pitääkö osa tarjottavista laittaa kuitenkin ruokapöydälle, jos siihen isoon pöytään ei mahdukaan ihan kaikki. Se jää nähtäväksi !
Tarjoiluastioina toimii meidän kaikki mahdolliset kirkkaat ja siniset lasiset astiat. Iittalan mustat ja valkoiset erikokoiset lautaset saa kelvata sitten lopuille tarjottaville kun muut astiat loppuu. Voileipäkakut laitetaan perus tarjottimille ja kakusta en tiedä mitä sille tehdään kun en tiedä millaisessa astiassa se tulee.
Kahvikupit ovat myös mustaa ja valkoista Iittalaa. Lautaset ja juomalasit ovat sitten pahvisia. Lusikat otetaan meidän laatikosta tietysti.
Meillä on tänä vuonna aika runsas menu. Mutta minä tykkään ainakin, että on paljon mistä valita. Itse kun aika nirso olen välillä :D

MENU
 
- Kinkkuvoileipäkakku
-Tonnikalavoileipäkakku
- Kinkkupiirakka
- Nakkipiilot
- Karjalanpiirakat ja munavoi
 
- Täytekakku
- Kolmen suklaan juustokakku(jos se onnistuu)
- Mokkapalat
(- Mustikkamuffinsit)
 
- Keksit
- Karkit
- Sipsit
 
- Kahvi
- Limu
- Mehu
Sellainen menu meillä tällä kertaa. Teen kaiken itse tai Jonin avustuksella paitsi täytekakku tulee valmiina ja isomummi tekee karjalanpiirakat ja munavoin. Toivottavasti jaksan nuo kaikki väkertää, menee varmaan yöhön asti sitten :D Millaisia menuja muiden synttäreillä on ollut ?

Kutsut ovat lähteneet vieraille, joten nekin voin jo täällä esitellä. Tilasin taas Ifolorilta kuvakortit, koska en jaksanut alkaa itse askartelemaan. Laiska kun olen :)
Paketointia varten ostettiin Ikeasta vähän paperia ja nauhaa. Lahjat on ostettu ja paketoitu, ne odottelevat kaapissa synttäripäivää. Kerron lahjoista sitten juhlien jälkeen, en paljasta edes meidän vanhempien ostamia lahjoja etukäteen.
Tällaisia suunnitelmia meillä. Toivotaan ettei sairastuta ennen juhlia. Ja toivottavasti kakku on mieleinen ja muutkin tarjottavat onnistuu.

Juhlien jälkeen onkin sitten luvassa tarjottavista, lahjoista ja toivottavasti juhlavaatteista myös juttua. Tietty myös ylipäänsä koko juhlasta on tulossa postaus. Tobiaksen 2vee kuulumisia saatte sitten maanantain 16.2 jälkeen, koska silloin vasta on neuvola.

Tiia

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...