Askeleita perheenä

keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Opiskelu, työ ja perhe, voiko tämän saada toiminaan?

Kävin tiistaina ammattikoulun valintapäivässä, ja minut toivotettiin tervetulleeksi opiskelemaan vaikka jo heti ensi viikolla. Tähän en kuitenkaan voinut lähteä, mutta elokuun lopussa alkaa siis minulla opiskelut. Olin hakenutkin vasta syksyn aloitukseen, koska silloin vanhin lapsi on jo koulussa ja tarvitsee maksaa vain kahden lapsen pidemmistä päivähoitopäivistä. Alan siis opiskella liiketoiminnan perustutkintoa paikkakuntani ammattikoulussa. Olemme miehen kanssa muuten tavanneet samassa amiksessa ja valmistuttu ammatteihin siellä.
Syksyllä arki siis muuttuu meillä paljon, vaikka opiskelu tapahtuukin monimuotona, eli näillä näkymin vain yksi päivä viikossa on lähiopetusta. Mutta tytöt joutuvat olemaan päiväkodissa pidempää päivää, koulupäivinä jopa 9h, muinakin päivinä 7-8h että ehdin käydä töissä ja opiskella lisäksi. Meidän lapsethan kyllä tykkää päiväkodista paljon, että en usko pidempien päivien vaikuttavan heihin paljoakaan.
Tobiashan joutuu sitten minun koulupäivinä kulkemaan itse taksille ja taksilta kotiin päivän päätteeksi, mutta eiköhän hänkin tule pärjäämään oikein hyvin, niin hän ainakin itse sanoo. Hieman hirvittää 2km yhdensuuntainen matka, ainakin talviaamuina kun on pimeää ja ei voi polkupyörällä mennä, tosin jos ensi talvi on yhtä lumeton, niin sittenhän ei mitään ongelmaa olekaan :) Paitsi se pimeys tietysti.
Mutta sitten se kysymys, voiko tämän yhtälön saada toimimaan..? Ainakin se vaatii kaikilta osapuolilta paljon, itse joudun varmasti tinkimään yöunista, että saan iltaisin rauhassa tehdä koulujuttuja. Ja saatan joutua vielä koulupäivien jälkeen menemään töihin, jos tarve vaatii. Mutta tosin kaksi vuotta on aika lyhyt aika ja jos sen jälkeen saan enemmän vastuuta töissä ja enemmän palkkaakin niin eiköhän me selvitä. Lapset ainakin sopeutuu kaikkeen todella hyvin ja nopeasti ja enköhän itsekin äkkiä saa asiat sujumaan. Motivaatio on ainakin vielä korkealla.
Nyt olisi kiva kuulla teidän kokemuksia, oletteko opiskelleet ja työskennelleet samaan aikaan..? Kuinka se on sujunut? Ja jos olette vielä silloin olleet perheellisiä niin kiinnostaa kokemukset vielä enemmän.

Tiia

keskiviikko 19. helmikuuta 2020

7-vuotiaan dinosynttärit

Meillä vietettiin viikonloppuna esikoisen 7-vuotis synttäreitä. Teemaksi valikoitui dinot ja sen mukaisia juttuja juhliin hommattiin. Läheskään kaikki ei päässyt paikalle, mutta oli ehkä kivakin juhlia välillä vähän pienemmällä porukalla, vaikka kyllä meillä silti ääntä täällä riitti. Tarjottavia tosin jäi yli aika reilustikin ja pakastin melkein puolikkaan täytekakun.
Tarjolla meillä oli parsakaali-fetapiirakkaa, karjalanpiirakoita, nakkipiiloja ja voileipäkakkua. Makeina oli leipomon virheen vuoksi juustokakku, (kun aluksi piti olla kääretorttua) ja täytekakku suklaakakkupohjalla ja mango/valkosuklaamoussella. Lisäksi tietty nameja, keksejä ja sipsiä.
Juhlat oli oikein onnistuneet ja poika sai paljon ihania lahjoja, mm. kirjoja, rahaa, vaatetta, legoja ja taistelurobotit. Lahjakortin ja rahojen kanssa mennään lähipäivinä kauppaan ja hän kuulemma ostaa nerf-pyssyn itselleen. Loput rahat laitetaankin taas säästöön.
Seuraavat juhlat onkin jo vähän yli kuukauden päästä kun Liljah täyttää jo 4-vuotta. Hänelle tulee prinsessa, frozen tai ponijuhlat kuulemma :)

Tiia

keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Esikoinen täyttää 7-vuotta

Meidän esikoinen on huomenna jo 7-vuotias. Hänet on ilmoitettu kouluunkin jo tammikuun puolella. Lisäksi hänellä on oma puhelin, hän osaa lukea ja kirjoittaakin jo. Ihan hurjaa ajatella että meidän ensimmäinen vauva on muka jo seitsemän.
Tänä vuonna järjestettiin toista kertaa kaverisynttärit päikkykavereille ja ne oli viime viikonloppuna. Paikalle kutsuttiin jopa 12 kaveria, mutta heistä vain puolet saapui paikalle, mikä oli äidille aika helpotus.. Me mentiin kaverijuhlat ihan rennolla meiningillä, ei järjestetty mitään ohjelmaa ja tarjollekin laitettiin vaan karkkia, sipsiä ja keksejä, viime kerrasta opin että ei ne lapset mitään syö. Viimeksi koko porukalle tärkeintä oli leikki ja kotiin saatu lahjapussi ja niin oli tälläkin kerralla.
Tobias ei meinannut millään keksiä teemaa juhliinsa, mutta ehkä tuo Heureka vierailu hieman auttoi ja teemaksi valikoitui dinot. Joten ostin erilaisia dinosaurusjuttuja juhliin, lautasia, mukeja ja servettejä.

Nyt viikonloppuna on sitten sukulaisille järjestettävät juhlat ja niihin tottakai panostetaan täytekakulla ja muilla makeilla ja suolaisilla herkuilla. Varmaan mennään samalla kaavalla tarjoiluissa kun on ennenkin menty, eli voileipäkakkua, karjalanpiirakoita ja parsakaalipiirakkaa. Makeina sitten täytekakkua ja karkkeja, ehkä keksejä ja jotain muuta makeaa leipomusta.
Sellaisia suunnitelmia meidän esikoisen juhliin. Minkä ikäisiä esikoisia teiltä löytyy ?

Tiia

torstai 6. helmikuuta 2020

Pippuriset kirjat

Kaupallinen yhteistyö Perhekupla ja Pippurinen kustannus

Saatiin testiin Pippurinen kustannukselta heidän ensimmäinen kirjansa Pippa Pippuri ja keltainen mekko. Pippurinen kustannus on pieni lasten kirjoihin keskittynyt kustantamo. He haluavat tuoda arkeen hieman pippuria, mielikuvitusta ja taikaa sekä haluavat tarjota satumaisia luku- ja kuuntelukokemuksia lapsille. Pippurinen kustannus siis julkaisee Pippa Pippuri-sarjaa, johon kuuluu kirjoja ja äänikirjoja.
Saatiin konkreettisen kirjan lisäksi kuunneltavaksi heidän yksi äänikirjansa Pippa Pippuri ja keskeneräinen leijona. Meidän tytöt tykkäsi molemmista saduista oikein paljon, ja isompi ainakin tajusi, että taitaa itsekin olla välillä hieman pippurinen. Äänikirjassa oli ainoastaan se huono puoli, kun tytöt odotti kuvia tai sivujen kääntelyä ja niitä ei ollutkaan. Tämä oli siis ensimmäinen äänikirja minkä tytöt ikinä kuunteli, siksi heillä oli hieman ennakkoluuloja.
Pippa Pippuri-sarja kertoo pippurisesta pienestä tytöstä, joka kiukustuu helposti, jos asiat ei mene niinkuin hän haluaa. Kun hän kiukustuu, hän polkaisee jalkaa ja huutaa: Pippuri minut valtaa, nyt tarvitaan taikaa! Silloin polkaisu pysäyttää kaiken ja kun kukaan ei huomaa, hän polkee jalkaa uudestaan ja matkustaa omaan keltaiseen satumaahan. Satumaassa Pippa saa tehdä mitä haluaa eikä kukaan määrää häntä. Lisää Pippa Pippurista löydät täältä.
Kaikki Pippurinen kustannuksen tuotteet löydät täältä ja heidän sivuiltaan löytyy myös kivoja värityskuvia. Suosittelen näitä kaikkia Pippa Pippuri-kirjoja noin 3-6 vuotiaille tytöille etenkin, koska meidän poika ei ainakaan näistä niin innostunut vaikka nämä kirjat on kyllä niin ihanasti kuvitettu, että kyllä kuvat ainakin kaikkia kiinnostaa.
Oli todella kiva päästä tutustumaan ihan uuteen kirjasarjaan ja pieneen, yhden äidin pyörittämään kustantamoon. Näistä kirjoista tuli meidän tyttöjen suosikkeja heti ja aiotaan kyllä ostaa heidän uusi maaliskuussa ilmestyvä kirja Pippa Pippuri ja leikkikaveri.

Luetaanko teillä usein kirjoja? Entäs oliko Pippa Pippuri ennestään teille tuttu?

Kiitos yhteistyöstä
Perhekupla
Perhekupla Facebookissa
Pippurinen kustannus
Pippurinen kustannus Facebookissa

Tiia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...