Askeleita perheenä: Pieni lapsi sairastaa

tiistai 14. tammikuuta 2020

Pieni lapsi sairastaa

Lasten sairastelu on välillä todella rankkaa, ainakin itselleni. Ja astetta raskaampaa siitä tekee se kun ihan pieni sairastaa, hän kun ei osaa vielä kertoa mihin sattuu. Lisäksi meidän kuopus on erittäin haasteellinen lääkittävä... Huh! Hänelle ei siis saa lääkettä alas edes kahden aikuisen voimin. Olen kyllä kuullut että olin itse lapsena samanlainen ja nyt näköjään joudun itse kärsimään samasta tilanteesta kun omat vanhempani aikanaan. Haastavaa on myös se kun joutuu viihdyttämään, lohduttamaan ja leikittämään ihan kokoajan, meillä ainakin lapset on aina kipeänä todella hellyydenkipeitä ja tarvitsee seuraa kokoajan.
Vivianhan oli juuri koko joululoman vesirokossa, eli todella kovassa kuumeessa ja kipeä muutenkin. Maaliskuussa hän olisi saanut rokotteen, mutta eipähän tarvitse sitä enää ottaa. Hän ehti olemaan loman jälkeen viikon päiväkodissa niin nyt hän on taas kipeä. Hänellä on joku flunssa, kun kuumeilee eikä meinaa suostua syömään mitään. On jotenkin niin ärsyttävää, kun lapset sairastelee. Mutta pakko todeta, että onneksi meidän lapset on todella vähän kipeinä, Viviankin vasta joululomalla ekaa kertaa vaikka aloitti päiväkodin jo marraskuussa.
Tämä tauti ei ainakaan vielä ole tarttunut meihin muihin eikä toivottavasti tartukkaan. Isommat ei mielellään ole pois päiväkodista eikä heistä ole enää yhtään kivaa käydä äidin kanssa töissäkään. Kun pakkohan niitä töitä on tehdä on lapset kipeänä tai ei. Mies sentään pystyy jäämään lasten kanssa kotiinkin välillä, mutta yritetään vuorotella sairaan lapsen hoidossa mahdollisimman paljon.
Onko teillä jo flunssat sairastettu ? Entäs vesirokko, ehdittekö saamaan rokotteen ennen tautia ? Ja kukas teillä jää kipeiden lasten kanssa kotiin ?

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...