torstai 19. joulukuuta 2019

Vivian 1v3kk kuulumiset

Vivian on nyt 1v 3kk ikäinen. Päiväkodissa on nyt oltu jo melkein 2kk ja siellä kaikki sujuu oikein hyvin. Päivän pituus on noin 6h, joten ei ihan hirveän pitkää päivää tule. Vivian on kuitenkin viihtynyt päikyssä ja leikkii siellä mielellään. Myös kaikista tädeistä on tullut tärkeitä ja pientä jutteluakin on jo kavereiden kesken.
Neidin taidot on kehittyneet ihan hurjasti nyt kun hoito alkoi. Hän osaa esimerkiksi todella hyvin syödä itse, haluaa istuskella potalla, koska muutkin lapset istuu. Käsiä osataan myös pestä hienosti ja kaikkia vaatteita yritetään pukea itse päälle. Myös puheen ymmärtäminen on huippuluokkaa, paitsi silloin kun jotain kielletään. Mutta kaikki pyynnöt ja kysymykset mitä hänelle esitetään niin hän niihin vastaa ja ne ymmärtää. Esimerkiksi onko nälkä, haluatko syödä, vaihdetaan vaippa, lähdetään, vie nämä sinne, hae sitä ja tätä. Ihan huimaa kuinka nämä pienet oppii.
Yöt menee omassa isojen sängyssä meidän vanhempien makkarissa. Välillä neiti nukkuu myös vieressä, mutta enenevissä määrin kuitenkin omassa sängyssä. Päiväunet sujuu päiväkodissa hyvin, mutta kotona välillä hieman huonommalla menestyksellä. Autossa kuitenkin nukutaan aina hyvin.
Vivian on todella kova syömään ja kaikki ruoka maistuu. Olen niin tyytyväinen kun meidän lasten kanssa ei ole ikinä ollut ongelmia syömisen kanssa. Ruokailu tapahtuu puoliksi itse ja puoliksi syötetään.
Ulkoilu on Vivistä ihan parasta nykyään, kun käveleminen sujuu. Nyt siis meillä jo kävellään lähes kokoajan ja juoksuakin yritetään kovin. Sisarusten leikeissä mukana oleminen on edelleen todella kivaa. Leluista Vivian tykkää eniten duploista, palikoista, äänileluista ja autoista. Hän myös rakastaa musiikkia edelleen, näin on ollut siis ihan syntymästä asti. Parasta on kun yhdessä laulaa ja tanssii, mutta myös pelkkä musiikin kuuntelukin riittää.
Meidän taapero on edelleen todella itsepäinen ja oman päänsä pitävä. Hän osaa jo komentaa sisaruksiaan ja ääntä kuuluu eniten silloin jos joku yrittää edes koskea johonkin mikä on hänen. Ja hän kyllä antaa sen kuulua ja tuntua jos ei jostain asiasta tykkää, esimerkiksi kasvojen pesu, neuvolan pituusmittaus... Aika kova homma on irroittaa tämän tytön ote äidin vaatteista tai pitää häntä pituusmittausta varten paikoillaan.
Komentamisen lisäksi hän osaa vaatia haluamaansa niin kauan kunnes sen saa, ja jos ei saa niin siitä kaikkein suurin harmi tulee. Hänelle ei kyllä voi paljoa antaa periksi, koska on jo nyt niin kovapäinen. Oltaisiin muuten myöhemmin ihan pulassa hänen kanssaan.

Samalla kun neiti on aika vaativa niin on hän myös oikein ihana ja valloittava. Hän on todellinen isin tyttö, täällä hihkutaan joka päivä oikein kunnolla kun isi tulee kotiin.
Sanojakin neiti osaa jo ison kasan. Lemppari on tietysti isi, mutta hän osaa myös sanoa esimerkiksi: kiitti, kakka, vaippa, Lilja, brumbrum (auto), anna ja äitiäkin hän kovin yrittää sanoa. Varmasti hän osaa paljon muitakin sanoja, en vaan muista kaikkia nyt. Pitäisi kirjoittaa niitä aina silloin ylös kun neiti puhuu.

Käytiin nyt pituuskontrollissakin ja kaikki oli onneksi hyvin. Vivian oli vain tipahtanut alemmalle käyrälle. Pituutta oli nyt 79,3cm ja painoa 10kg, päänympäryskin oli 46,4cm. Hyvin tyttö siis kasvaa. Nyt vietetäänkin tytön toista joulua, niin se aika vaan kuluu. Ihanaa joulun odotusta kaikille!

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...