keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Naantalin kylpylä syksyllä

Meidän perhe suuntasi pyhäinpäivänä Naantalin kylpylään. Oltiin varattu yksi yö kylpylässä, että päästään vielä rentoutumaan ennen arjen kunnollista aloitusta. Käytiin siis kylpylässä juuri ennen kuin Vivianin päiväkoti alkoi.
Tällä kertaa vietettiin siellä vain yksi yö, koska kesällä ollaan menossa sinne koko perheellä kahdeksi tai jopa kolmeksi yöksi, kun pitää päästä Muumimaailmaan ensimmäistä kertaa ja katsomaan lasten isomummon lapsuuden maisemia sota-ajalta. Toiveissa on että voitaisiin yöpyä kolme yötä, että ehdittäisiin tekemään muutakin kun uimaan. Yksi yö kylpylässä on ihan liian vähän, mutta rikkoo kuitenkin arjen todella kivasti.
Lähdettiin lauantaina aamulla ennen kymmentä ajelemaan Naantaliin päin. Vivian sai nukuttua aamupäiväunet ja Liljah taisi myös nukahtaa takapenkille. Ajettiin ensin Raision Myllyyn, koska tarkoituksena oli käydä ensin vähän shoppailemassa ja lounaalla siellä. Mylly on muuten oikein viihtyisä kauppakeskus, vaikka ollaankin vasta kaksi kertaa käyty niin silti tykätään kovin.
Myllyssä kierreltiin muutamia kauppoja, H&M:stä löydettiin pojalle uusi talvipipo ja äidille rintaliivejä, Lindexillä shoppailtiin Liljahin kanssa kahdestaan ja sieltä löytyi tytöille samisteluun mekot, Liljahille samaa kuosia vielä legginsit ja Vivianille paita ja legginsit. Liljah oli ihanaa shoppailuseuraa, ensiksi hän kysyi, että "äiti mitä tarkoittaa shoppailu" ja sen selitettyäni hän olisi halunnut ostaa lähes kaikki lastenvaatteet. Eikä ainoastaan itselleen vaan hän löysi enemmän vaatteita sisaruksilleen. Meillä oli niin täydellinen äiti-tytär-hetki, että :)
Käytiin myös syömässä, American dinerissa, jossa on muuten todella hyvät hampparit. Tosin palvelu ei pelannut tällä kerralla ollenkaan, olimme olleet valmiita noin 30min ja tarjoilijoita ei näkynyt missään, joten lopulta kyllästyttiin ja käytiin tiskillä maksamassa. Meidän lapset kyllä huusi siihen malliin, että olisi tarjoilijoiden pitänyt huomata, että ollaan lähdössä. Alettiin myös pukemaan ulkovaatteitakin päälle, mutta silti ei mitään liikettä tarjoilijoilla. Pari perhettä jopa poistui ennen kun tilasivat, koska palvelu oli niin hidasta. Lisäksi aika iso osa asiakkaista lähti maksamaan ruokia tiskille, mikä ei kyllä mielestäni kuulu ravintolaan. No mutta onneksi ruoka maistui ja plussakortilla sai vielä 20% alennustakin.
Syömisen ja ostosten jälkeen käytiin vielä Prismassa ostamassa huoneeseen pientä syötävää ja juotavaa. Sitten ajeltiinkin jo Naantaliin ja siellä kylpylään. Kylpylässä kaikki sujui taas niin kuin pitääkin, me vain rakastetaan tuota kylpylää, siellä osataan ottaa kaikki huomioon ja asiakaspalvelu on niin hyvää. Päästiin heti huoneeseen ja siitä valmistauduttiinkin aika nopeasti allasosastolle. Isoissa altaissa ei ehditty kauaa olemaan, koska Vivianille tuli todella äkkiä kylmä. Joten pulikoitiin ulkoaltaassa ja suuri osa sitten porealtaissa, näin Viviankin viihtyi.
Uimisen jälkeen mentiin Tammikellariin syömään ja sielläkin oli taas niin hyvää ruokaa. Lapsetkin jaksoi hyvin syödä, tosin Vivian oli niin nälkäinen ja väsynyt, että huusi ja kiukutteli aika paljon, mutta kukaan ei katsonut meitä kieroon tai mitään, saimme silti samanlaista palvelua kuin muutkin ja syötiin ruokamme loppuun. Ruuan jälkeen käytiin vielä tutkimassa lasten leikkihuonetta ja siellähän viihdyttiin niin hyvin, ettei uimaan enää illalla jaksettukaan mennä. Viviankin piristyi leikkihuoneessa ja kun huoneeseenkin päästiin niin hän valvoi vielä hyvän tovin.
Aamulla sitten hotellien paras osuus, eli aamupala ja voi vitsit kun ne vaan on niin hyviä aina. Meidän lapsetkin söi todella hyvin ja monipuolisesti. Vivian maisteli oikeastaan ihan kaikkea ja Liljah söi isot annokset leipää, kananmunaa ja vesimelonia. Tobiaskin söi hyvin, mutta hän on hieman pieniruokaisempi kun meidän tytöt. Aamupalalta mentiin vielä allasosastolle ja siellä oli niin hiljaista ja tyhjää, että viihdyttiin siellä toista tuntia.
Uimisen jälkeen olikin aika pakata tavarat ja lähteä kotia kohti. Tuota Naantalia ja kylpylää tulee aina ikävä kun sieltä lähtee. Sieltä on myös haikea lähteä, sinne voisi vain jäädä. Meidän lapset myös nauttii olostaan niin täysillä siellä, toivottavasti he joskus aikuisena vie omia perheitään sinne, niin kuin minua on lapsena sinne viety ja nyt itse vien omaa perhettäni sinne lomalle.

Oletteko muut käyneet Naantalin kylpylässä, jos niin mitä pidätte paikasta ?

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...