maanantai 18. marraskuuta 2019

Miten päiväkodin aloitus on sujunut?

Nyt on päiväkoti alkanut meidän pienimmälläkin ja olisi aika kertoa kuinka se on sujunut. Voin heti alkuun kertoa, että äitiä hirvitti ja hirvittää hieman edelleen. Vivian on vaan meidän perheen vauva, joten tuntui todella pahalta jättää hänet päiväkotiin. Lisäksi oli todella outoa tehdä töitä yksin ja rauhassa, tehdä ruoka ja muut pikaiset kotityöt yksin ja ajaa autolla yksin. Huh, on se vaan iso muutos. Itse en tietenkään näitä tunteita pienelle näyttänyt, vaan käyttäydyin neutraalisti kokoajan.
Ensimmäisenä päivänä kun päiväkotiin päästiin niin Vivian roikkui huoneen portissa haalari päällä ja odotti vain, että pääsee leikkimään. Riisuttiin päälivaatteet ja vietiin kaikki tavarat paikoilleen ja pestiin kädet. Nostin tytön portin yli ja hän jäi seisomaan siihen, katsoi kun eräs täti toi hänelle autoja leikittäväksi. Laskin vielä toisen istumaan, että kynnys mennä autoleikkiin olisi vieläkin pienempi, konttaamalla uskaltaa kulkea kunnolla toisin kun kävellen. Vivian ei edes katsonut minuun päin, joten kysyin hoitajalta, että poistunko vain ja sain luvan lähteä. Sanoin heippa ja vilkutin, Vivian kääntyi minuun päin, mutta jatkoi leikkiä. Odotin vielä hetken tuulikaapissa, että tuleeko itku ja ei tullut !
Toisena päivänä tyttö lähti yhtä innokkaasti leikkeihin mukaan, pieni itku tuli kun näki että poistuin tuulikaappiin, mutta itku loppui lähes heti, jäin taas hetkeksi nimittäin odottamaan, että mitä tapahtuu. Kolmantena päivänä meni heti leikkeihin mukaan, ei huomioinut äitiä ollenkaan. Neljäntenä päivänä konttasi yhden tädin luo ja jäi siihen istumaan, katsoi vaan kun vilkutin ja poistuin. Viidentenä päivänä meni vauhdilla leikkimään, eikä huomioinut äitiä ollenkaan. Eli viemistilanteet sujui jo ensimmäisellä viikolla todella hyvin.
Toinen viikko jatkui samaan malliin, ei mitään ongelmia Vivianin jättämisessä päiväkotiin. Jokaisena päivänä lähtee hoitajien kanssa käsi kädessä katsomaan leluja ja katsoo vain kun vilkutan heipat. Tietysti uskon, että vaikeitakin päiviä tulee, olihan Liljahkin viimeiset kolme kuukautta niin, että itki joka päivä kun hänet päiväkotiin jätin, vaikka päiväkotia oli takana jo 2 vuotta. Mutta aloitus on kuitenkin aina vaikein niin siksi on kiva kun se on sujunut näin hyvin.
Muutenkin Vivian on viihtynyt päiväkodissa tosi hyvin, ei vierasta ketään, syö ruokaa aivan hirveitä annoksia kuulemma :) Ja nukkuu hyvin päiväunet, ainoastaan yksi päivä oli, että neiti nukkui vain tunnin. Mutta uskon, että hän tottuu päiväkodin rytmiin noissa uniasioissa todella nopeasti. Lisäksi hän on tykännyt ulkoilla kovin, ekoina päivinä vähän istuskeli ja katseli meininkiä, mutta loppuviikko oli mennyt oikein riehakkaasti ulkona.
Kun tytön hakee niin hän on aina todella keskittynyt leikkeihin ja kun huomaa äidin niin lähtee kovalla vauhdilla konttaamaan luokseni. Pienen pieni itkukin on parissa hakutilanteessa tullut, mutta siitä innolla kuitenkin lähtee kotiin.
Illat kotona on sujunut myös ihan hyvin. Hieman enemmän neiti kiukkuaa juuri äidin perään, mutta se oli odotettavissakin. Lisäksi yöt omassa sängyssä on hieman häiriintyneet ja hän nukkuu parhaiten vieressä ja siis tottakai pääseekin viereen, jos ei yöstä muuten meinaa tulla mitään.
Olen niin helpottunut kun kaikki on sujunut niin hyvin. Päiväkodin henkilökuntakin on niin ihanaa ja luottavaisin mielin jätän meidän kaikki lapset aina hoitoon. Mitenkäs muilla asiat sujuu päiväkodissa ? Ja jos on muita vasta-alkajia, niin kuinka on lähtenyt käyntiin ?

Tiia

2 kommenttia:

  1. Niin ihanaa, että päiväkoti alkanut sujumaan noin hyvin <3 voi olla että selviätte helpolla. Tosin, niinkuin itsekin tiedät, niin mullakin on näin lastentarhanopena kokemusta siitä, et lapset saattaa hoksata homman jujun vähä myöhässä ja sit alkaakin hankala vaihe. Toivotaan että säästytte siltä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan tosiaan ettei ainakaan mitään todella vaikeaa vaihetta tulisi :) Hyvältä ainakin vielä vaikuttaa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...