Askeleita perheenä: Mitä pienelle lapselle päiväkotiin mukaan?

keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Mitä pienelle lapselle päiväkotiin mukaan?

Meille nämä päiväkodin aloitukset on jo tuttua puuhaa, onhan tämä Vivianin päiväkodin aloitus jo kolmas meidän perheessä. Nyt kirjoittelen siis ylös mitä tämä pienin tarvitsee päiväkotiin mukaan.
Vaipat
- Meillä on pyydetty teippivaippoja ja niitä käytetään vielä kotonakin. Eli vaippapaketti kannattaa päiväkotiin viedä niin ei tarvitse jatkuvasti muistaa viedä lisää vaippoja.

Sadevaatteet
- Eli kurahousut, sadetakki, kurahanskat, vuorelliset kurahanskat ja saappaat +villasukat saappaisiin.
Vaihtovaatteet
- Olen näillä pienillä pitänyt aina päiväkodissa vähintään kahta vaihtovaatekertaa. Vahinkoja kun heille sattuu enemmän kuin isommille.

Tossut
- Vivianilla on vielä niin pieni jalka, että meidän kaikki tossut on hieman isoja, mutta viedään ne silti mukana. Jarrusukkia käytetään muutenkin, joten ne on sitten jalassa jos tossut tippuu.
Reppu
- Meidän lapsilla on aina ollut päikyssä reput, vaikka ei kuljeteta niitä joka päivä kotiin. Ainoastaan viikonloppuisin viedään jotain kotiin niissä. Vivianille ostettiin aivan ihana peura reppu Skip Hopilta.

Unilelu ja tutti
- Tämä on tärkeä ainakin pienimmille. Aina pitää olla joku unilelu mukana. Ja meillä Vivian ainakin vielä alkuun tarvitsee tuttia, joten sekin pitää päiväkotiin viedä.
Sään mukaiset vaatteet
- Näillä tietenkin lähdetään aamulla kotoota. Eli haalari, kengät, pipo, hanskat ja kaulahuivi, näin talvella/syksyllä. Muita ylimääräisiä asusteita pidetään valmiina päikyssä, eli jotain erilaisia pipoja, hanskoja ja kypärämyssyjä, että on sitten erilaisille keleille valinnanvaraa.
Välihaalari
- Haalarin alle lämmikettä kylmempiin päiviin. Meillä on äitiyspakkauksen villahaalari ja fleecehaalari, viedään varmaan ne molemmat niin saa hoitajat päättää kumpaa käyttää. Lisäksi viedään vielä huppari, jota voi myös käyttää haalarin alla.
Sitten loppuun vielä tärkeä muistutus, eli nimikoi kaikki vaatteet/tavarat mitä päiväkotiin viet. Hoitajien on helpompi löytää näiden pienien tavarat kun voi nimilapusta tarkistaa, he ei voi muistaa kaikkien vaatteita ulkoa. Meillä käytetään nimikointiin tarroja, joko Tarramaan tai Tarramonsterin valikoimista.

Unohtuiko listalta jotain ?

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...