perjantai 11. lokakuuta 2019

Yksivuotias neuvolassa

Vivianilla oli 1v neuvola syyskuun lopussa. Mentiin neuvolaan hyvillä mielin, koska kaikki sujuu meillä hyvin, eikä olla oltu huolissaan mistään.
Alkuun juteltiin kaikkia juttuja ja katsottiin tytön taidot läpi. Vivianhan siis kävelee tukia vasten, mutta muuten konttaa. Pinsettiote sujuu ja kaikki muukin motoriikka toimii. Sanojakin tytöltä tulee joitain, esimerkkinä pää, kakka, kiiija=kirja, brumbrum=auto, vaappa=vaippa, pavvo=meidän kissa ja yleensä muutkin eläimet.
Höpötysten jälkeen otettiin mitat (76,2cm, 9,3kg ja päänympärys 45,3cm) ja kun ne saatiin käyrille niin kävikin ilmi, että pituuskasvu on hidastunut. Mitattiin uudelleen, mutta saatiin vain milliä pidempi mitta, joten käyrä ei liikkunut. Vivianhan siis on kasvanut +1 käyrällä ihan vauvasta asti, ja nyt kasvu olikin tipahtanut nollakäyrälle. Terveydenhoitaja ei kuitenkaan ollut sen enempää huolissaan, mutta vielä ennen joulua käydään ottamassa pituus, että tiedetään ettei mitään vakavampaa ole.
Vaikka terveydenhoitaja oli sitä mieltä, että Vivian vain palasi alkuviikkojensa käyrälle eikä syytä huoleen ole, niin kyllä silti hieman huolettaa. Entä jos jotain onkin...? Uskon ja toivon silti, että kaikki on kunnossa. Ja kyllähän tytöllä kaikki onkin hyvin, hän syö hyvin, nukkuu hyvin, leikkii ja riehuu yms. Että sinänsä huolta ei kyllä mistään ole.
En muutenkaan ole koskaan noitä käyriä sen enempää seurannut, enkä usko että ne kertoo koko totuutta ollenkaan, koska jokainen on omanlaisensa. Mutta kyllä tuollainen tieto silti laittaa miettimään. Nyt yritetään kuitenkin unohtaa tämä, ja katsotaan joulukuussa sitten uudestaan.

Onko muille käynyt vastaavasti? 

Tiia

4 kommenttia:

 1. Varmasti kaikki on hyvin, mutta hyvä se on silti, että seurataan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ja kyllä onnellinen pitää olla siitä, että seurataan hyvin näitä meidän pieniä :)

   Poista
 2. Oliko pään kasvu myös hidastunut vai vaan pituuskasvu? Mä olen ymmärtänyt ettei pituuskasvun hidastumisesta kai niin huolestuta, mutta jos pään kasvu pienenee niin siitä yleensä enemmän huolestutaan. Tai meillä ainakin terkkari huolestui silminnähden esikoisen päänkasvun hidastumisesta ja lähetti lääkäriin ja lääkäri konsultoi lastenneurologiakin, mutta koska kehityksessä ei ollut mitään häikkää, niin asia jäi seurannalle. Pää jatkoi kasvuaan sillä käyrällä mihin tippui ja kaikki meni hyvin. Kohta jo 5v. erittäin fiksu pienipäinen tyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut, kun ainoastaan pituuskasvu, kaikki muut mitat jatkoi tasaisesti omaa käyrää. Okei, hyvä että kaikki kunnossa teillä :) Mä en ole oikein noista tietoinen, kun meillä ei ole koskaan mitään ollut.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...