Askeleita perheenä: Yksivuotias aloittaa päiväkodin

maanantai 21. lokakuuta 2019

Yksivuotias aloittaa päiväkodin

Puhelimeni soi yhtenä aamuna pari viikkoa sitten. Outo numero, mutta koska on työaika niin vastaan. Ei ollut työasia se puhelu, vaikka työhön tavallaan liittyikin. Se oli kaupungilta, Vivian sai päiväkotipaikan ja aloittaa siellä 4.11.
Tottakai tiesin, että paikan saaminen on erittäin todennäköistä, mutta olin silti jotenkin sivuuttanut päiväkotiin menemisen. Onhan Vivian vielä kovin pieni, vasta täytti vuoden. Mutta päiväkotipaikka otetaan vastaan ja sinne marraskuun alussa mennään.
Vivian menee samaan päiväkotiin, missä isotkin on. Isoveljen ryhmä on ihan vieressä ja sisko on sitten alakerrassa. Hoitajat on kuitenkin tuttuja, juurihan Liljah siirtyi pienten ryhmästä pois kesällä.
Mutta Vivian ei vielä kävele, toisin kun isot on kävelleet kun on menneet päiväkotiin 1v3kk ja 1v4kk iässä. Ehkä tässä kahden viikon aikana voisi vaikka kävelyn oppiakin, ekat askeleet ilman tukea otettiin meinaan viikonloppuna. Mutta tuskin se haittaa vaikkei toinen vielä kävelekkään. Ja eihän meidän pieni osaa edes syödä lusikalla, juoda hän sentään nokkamukista osaa. Mutta eiköhän nämä taidot äkkiä opita.
Lisäksi kaikki Liljahilta jääneet kengät yms mitä päikyssä tarvitsee, on kadonnut tai myyty. Joten kaikkea uutta pitää taas ostaa. Ja aika kiirekin näiden kanssa jo tulee, nimikointitarratkin tilasin vasta tänään. 
Kaikkein eniten tässä mietityttää kuinka Vivian sopeutuu ja ylipäänsä suostuu jäämään hoitoon, kun on niin äidin perään.. Hän on kaikkein eniten ollut äidin vauva, joten vaikeuksia varmasti on. Ja mitenköhän hän nukkuu päiväunia, kun ei kotonakaan nukahda vaan kun syliin. Mutta ehkä muiden esimerkki auttaa ja kaikki sujuu hyvin.
Nyt kaikki tsempit meille, miten kolmannen lapsen kanssa voi olla näin hukassa ja kaikkein eniten huolissaan.

Tutustumaankin mennään jo tällä viikolla kahdeksi päiväksi, palataan siis päiväkotiasiaan myöhemmin lisää.

Ihanaa uutta viikkoa! 

Tiia

3 kommenttia:

 1. Ihana tyttö! Pärjäätte varmasti kumpikin hyvin, vaikka alku voikin olla haastavaa. Vivian oppii ehkä nopeastikin syömään lusikalla kun katsoo muista mallia ja kävelemäänkin voi tulla kiire kun perässä on pysyttävä! Alku hankalaa, se on varma. Mutta ette ole ainoita! Nauttikaa vielä parista viikosta kotona ja tsemppiä päiväkotitaipaleelle 😍

  heiblondi.fi

  VastaaPoista
 2. päiväkodin alotus on aina jännää ja perhettä mullistava juttu. tsemppiä, toivottavasti sopeutuminen käy nopsasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ainakin tähän asti on sujunut hyvin :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...