Askeleita perheenä: Millainen on meidän 1-vuotias

keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Millainen on meidän 1-vuotias

Vivian on jo yli vuoden ja olisi aika kertoa millainen pieni neiti meillä asustaa.

Vivian on todella valloittava, ihana ja iloinen pieni. Hän on yleensä aina iloinen ja hymyilee kokoajan. Hän on kuitenkin samalla todella voimakastahtoinen ja meteli on kova jos asiat ei mene niinkuin toinen haluaa. Vahvaa omaa tahtoa löytyy enemmän kun tarpeeksi ja se onkin ihan hyvä näin ison perheen pienimpänä. Hän pääsee hyvin isompien leikkeihin mukaan ja tykkää todella touhuta isojen kanssa. Hieman vierastusta on havaittavissa, mutta onneksi neiti on enimmäkseen iloinen kaikkien seurassa.
Meillä syödään todella hyvin ja oikeastaan kaikki ruoka maistuu, tietysti tulee myös makuja mitkä ei miellytä, mutta niitäkin maistetaan ainakin kerran. Herkut on ihan parasta ja niitä on nyt todella vaikea kieltää kun isommat niitä välillä syö. Onneksi meillä lapset syö herkkuja niin harvoin niin ei Viviankaan saa liikaa makeaa. Vivian on vihdoin myös alkanut enemmän syömään itse, mutta lähinnä se tapahtuu sormin vaikka lusikka toisessa kädessä aina onkin.
Vivian käyttää tällä hetkellä vaatteita 74-86 kokoisina, joistain tosiaan menee vielä tuo 74, joistain taas 86, mutta se 80 on lähinnä sitä oikeaa kokoa. Vaipoissa käytetään 5 kokoa.
Vivian oppi 4.10 seisomaan ilman tukeakin ja nyt on ensimmäiset kengätkin ostettu. Kohtahan niitä kenkiä tarvitaan, kun päiväkoti alkaa. Hän tosiaan kävelee tukia vasten ja konttaa. Ja ensimmäiset askeleetkin on otettu tuossa viikko sitten, eli toinen oli 1v 1kk ikäinen silloin. Vivian pääsee myös seisomaan ilman tukea lattialta itse ja laskeutuu myös sukkelasti seisomasta istumaan. Lisäksi kaikkialle nyt kiivetään, onneksi sohvalta päästään jo itse alaskin.
Vivian myös siirtyi isojen sänkyyn nukkumaan, koska pinnasängyssä hän ei nukkunut koskaan, vaan huusi vain. Sänky on sijoitettu nyt seinän ja meidän sängyn väliin, joten pieni ei pääse sieltä tippumaan. Yöt siis sujuu nyt ihan hyvin, kun alkuyö nukutaan omassa sängyssä ja vain loppuyö vieressä. Välillä neiti jopa nukkuu koko yön omassa sängyssä. Päiväunia nukutaan edelleen miten sattuu väsyttämään, niihin tulee sitten päiväkodin myötä säännöllisyyttä.
Hampaita neidillä on ylhäällä edessä 4 ja ihan takana 2, alhaalla edessä 2 ja ihan takana 2. Ihmettelen suuresti tätä Vivianin hampaiden puhkeamista, kun ihan taimmaiset hampaat tulee ennen kun kaikki etuhampaat on puhjennut. Mutta Liljah sai ekat hampaansa vasta yli 1 vuotiaana, että todella yksilöllistä tämä näköjään.
Sellaisia kuulumisia Vivianilta tällä kertaa. Viikonloppuna lähdetään kylpylään ja maanantaina alkaakin jo päiväkoti, hurjaa! Tavallaan kyllä jo aika ihanaakin kun Vivian ei ole enää mikään pieni vauva. Kirjoittelen vielä päiväkotiin tutustumisesta erikseen. 

Tiia

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...