Askeleita perheenä: Traktorimuseossa

sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Traktorimuseossa

Käytiin yhtenä arkipäivänä työpäiväni jälkeen Kovelan Traktorimuseossa. Museo sijaitsee Lohjan Nummella, eli meiltä kesti vain 30 minuuttia ajaa sinne.
Museomaksu oli 8€/aikuinen, alle 12-vuotiaat pääsi sisään ilmaiseksi. Joten kohde oli kyllä halpa, ainakin näin pikkulasten kanssa. Museo koostui kahdesta isosta hallista, joissa molemmissa oli tavaraa kahdessa kerroksessa.
Traktoreita oli todella paljon ja kaikkia erilaisia, näiden lisäksi löytyi vanhoja muitakin koneita, esimerkiksi moottorikelkka, leikkuupuimureita, vpk:n rekka. Toisessa hallissa pääsi istumaan traktoreiden kyytiin ja siitä meidän kaikki lapset tykkäsi kovin ja he kokeilivatkin kaikki traktorit mihin vaan pääsivät. Meitä vanhempia kiinnosti kaikki muukin pikkutavara mitä museo oli täynnä. Sieltä löytyi vanhoja rekiä, moottorisahakokoelma, vangin kahleet ja ihan oikeasti kaikkea mahdollista.
Me tykättiin museosta paljon, vaikka ei varmaan joka kesä siellä tulla käymään. Eli ehdottomasti kannattaa tämä kohde käydä katsomassa, ainakin jos perheen lapset on kiinnostuneita kaikista kulkuneuvoista, niinkun meidän lapset.

Tämä olikin ensimmäinen museo missä lasten kanssa käytiin, ja kaikki viihtyi, joten seuraavia museoita vaan kehiin. Ainakin panssarimuseo ja rautatiemuseo kiinnostaisi kovasti. Onko vinkkejä muista museoista mihin pienten lasten kanssa voisi mennä? 

Tiia

4 kommenttia:

 1. Me käydään 4veen kanssa paljon museoissa. Aika monessa on jotenkin otettu lapset huomioon, joten suosittelen vain rohkeasti menemään jos on joku joka itseäsi kiinnostaa. Tosin välillä on niitä, että mennään pojan kanssa museo muutamassa sekunnissa läpi ja sitten leikitään leikkipaikalla vaan. Mutta ainakin lapset tottuvat museoihin ja ehkä helpommin isompinakin menevät niihin, kun tulee hyviä kokemuksia.

  Meidän poika tykkää seikkailla linnoissa. Myös Turun Forum Marinumissa on kivoja juttuja lapsille ja ihan oma leikkipaikka, lasten merimuseo.

  Helsingissä tykkään raitsikkamuseosta, joka on ilmainenkin. Meidän junafani tykkää kovin siitä. Biologisissa museoissa usein lapsille kivaa katseltavaa. Helsingissä kansallismuseossa on se Vintti, jossa lapset tykkä leikkiä ja siten pääsee tutustumaan historiaan. Myös Sederholmin talo on ihana Helsingin kaupunginmuseossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) Pitäisi vaan rohkeasti mennä erilaisiin museoihin!

   Poista
 2. Kuulostaa kyllä juuri sellaiselta missä meidänkin muksut viihtyisi. Kiva että siellä on muitakin juttuja, kuten rekiä ja muita työkoneita. Meidän poikaa kiinnostaa kovin paljon traktorin ja muiden koneiden korjaus, niin pitää vain pitää huoli ettei mene vääntelemään mitään osia siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo oli kyllä kiva paikka kun oli niin paljon kaikkea :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...