maanantai 22. heinäkuuta 2019

Perheloma Ähtärissä

Meidän perheen kesälomareissu on nyt tehty ja suuntanahan meillä oli tällä kertaa Ähtäri. Yövyttiin kaksi yötä Hotelli Mesikämmenessä, joka oli oikein viihtyisä hotelli. Hotellin yhteydessä oli myös kylpylä, jossa käytiin yhteensä neljä kertaa polskimassa, meidän lapset tykkää uimisesta todella paljon joten se oli kiva lisä lomaan.
Lähdettiin matkaan perjantaiaamuna aikaisin, että ehdittiin Tuurin kyläkauppaan ennen hotelliin kirjautumista. Siellä kierreltiin kauppa, otettiin kuvia ja syötiin hampparit. Hotellilla oltiin heti kolmen jälkeen ja suunnattiin uimisen jälkeen illalliselle. Ruoka oli hyvää, mutta palvelu oli hidasta, onneksi Vivian nukkui ja isommat osaa aika hyvin käyttäytyä joten katastrofilta vältyttiin.
Lauantaina aamukylpylän ja aamupalan jälkeen mentiin meidän loman pääkohteeseen, eli eläintarhaan. Ekaksi tietty pandataloon, joka oli todellakin käymisen arvoinen paikka. Pandat oli superihania ja lapsetkin niitä tykkäsi katsella. Pandojen jälkeen kierrettiin koko muu eläintarha ja tykättiin kovin. Karhut oli pandojen jälkeen parhaita, oltiin juuri ruokinta-aikaan paikalla ja se oli hauskaa katsottavaa!
Eläintarhan kierroshan on aika pitkä, mutta meidän yliväsyneet ja nälkäiset lapset jaksoi hienosti kävellä koko matkan. Vivian nukkui kaksi kertaa kierroksen aikana, pandatalossa ja ihan kierroksen lopussa. Eläintarhasta lapset sai valita itselleen panda-pehmot, paitsi Vivian joutui tyytymään äidin valintaan.
Eläintarhan jälkeen syötiin hotellilla ja levättiin huoneessa. Illaksi piti vielä päästä uimaan ja siitä taas illalliselle. Toisenakin iltana Vivian nukkui koko illallisen ajan, joten saatiin rauhassa syödä.
Sunnuntai aamuna käytiin vielä uimassa ja aamupalalla. Lähdettiin ajamaan aikaisin takasin kotiin ja oltiinkin 3 aikaan kotona, joten saatiin rauhoittua ennen arkiviikkoa.
Meidän automatkat sujui yllättävän hyvin, onneksi lapset on tottunut vauvasta asti autoiluun, muuten olisi ollut hieman hankalaa. Tietty kakkavaippaa vaihdettiin etupenkillä, maitoa syötettiin etupenkiltä takapenkille hieman hankalassa asennossa ja kuunneltiin isompien kysymyksiä perilläolosta. Mutta matkat oli silti aika leppoisia ja meni nopeasti.
Pandoja on nyt ikävä, ehkä muutaman vuoden päästä uudestaan, kun Viviankin on isompi. Ensi kesän reissu on jo päätetty ja silloin suunnataan Naantaliin.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...