torstai 23. toukokuuta 2019

Vivian 8kk

Vivian on jo muutaman päivän ollut 8kk ikäinen. Aika menee hurjaa vauhtia eteenpäin ja kesä nyt ainakin kuluu aina hujauksessa, joten kohtahan meillä juhlitaan jo ekat synttärit.
Meillä oli lääkärineuvolakin, missä kaikki oli hyvin. Ainut huono juttu oli se, että lääkärineuvolat on lyhennetty puolella, ennen siis kaikki neuvola-ajat täällä oli 40min, nyt lääkäri+terkka oli vain 20min. Se oli oikea liukuhihna tyyli, ei siinä ehditty mitään jutella edes, vaan pikainen tutkiminen ja mitat ja ulos.
Tästä huolimatta uusi lääkäri oli sentään mukava ja Vivian ei vierastanut yhtään. Seuraava neuvola on vasta vuoden iässä. Vivian oli tosiaan jo 72,8cm pitkä ja painoi 8,4kg. Päänympärys oli 43,8cm. Tyttö kasvaa hurjaa vauhtia.
Uusia taitojakin on tullut, nimittäin ryömiminen. Hän oppi 7,5kk iässä tämän taidon ja nyt mennään jo kovaa. Konttausasentoa yrittää, mutta ei onnistu. Istumaankaan ei vielä itse pääse, eikä myöskään osaa istua itsekseen esim lattialla. Syöttötuolissa tietysti istuu hyvin.
Me vaihdettiin jo kaukalosta pois, kun ostettiin sellainen 360 astetta kääntyvä Britaxin Dualfix. Ollaan oltu muuten tosi tyytyväisiä tähän istuimeen, ei tarvitse kurotella lasta autoon vaan toisen saa sinne suoraan istumaan ja vyöt kiinni ja sitten vaan käännetään istuin oikeinpäin,tosi kätevää. Lisäksi ei tarvitse enää kantaa painavaa kaukaloa.
Vivian syö 5 kertaa päivässä kiinteitä ja maitoa 3-5 kertaa päivässä. Yöt menee todella hyvin, neiti nukkuu täysiä öitä, välillä tietysti tuttia joutuu nostamaan, mutta muuten. Yleensä mennään nyt jo omassa sängyssä, mutta välillä nukkuu myös vieressä. Päiväunia nukutaan vaihtelevasti, neiti nukkuu kun väsyttää. Autossa unet maistuu parhaiten, samoin isin sylissä musiikkia kuunnellessa. Nyt kun on ollut lämmintä niin Vivian on nukkunut myös ulkona vaunuissa, että me muut ollaan saatu nauttia ulkoilmasta.
Hampaita tytöllä on yksi alhaalla. Toinen taitaa olla myös tulossa pian. Sormiruokailua ollaan nyt myös otettu soseiden ohelle, maissinaksut, ruisleipä ja kananmuna ainakin maistuu sormin.

Meidän vauva-arki sujuu siis oikein hyvin. Vivian on edelleen aika helppo vauva, joten hänen kanssa pystyy kyllä tekemään ihan mitä vain ja lähtemään milloin vain mihin vain.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...