maanantai 6. toukokuuta 2019

Tuleva eskarilainen

Meidän esikoinen on jo yli 6-vuotias. Tammikuun puolivälissä hänet ilmoitettiin jo eskariin ja samalla hänelle haettiin koulukyytiäkin. Hurjaa ! Kuinka voin päästää tuon meidän pienen vauvan yksin kulkemaan osan eskarimatkasta...?
Mikään muuhan ei tietenkään muutu, koska Tobias jatkaa eskarissa samassa päikkyryhmässä missä on nytkin. Hän vain alkaa joinakin päivinä kulkemaan koulukyydillä eskariin. Vielä ei siis olla päätetty miten kuljetuksia otetaan, mutta pakko kyytiä oli hakea, että toinen pääsee vähän harjoittelemaan tulevaa koulun alkua silmälläpitäen. On sitten kivampi kun on saanut eskarissa parina päivänä viikossa jo käyttää koulukyytiä, ennen kuin aloittaa sitten jokapäiväisen kulkemisen.
Meillähän siis tosiaan Liljahia viedään edelleen päiväkotiin ja puolessa välissä eskarivuotta jo Vivianiakin, joten Tobias kyllä pääsisi joka päivä meidän kyydissä. Mutta poika itse olisi halunnut kulkea jokaisen matkan edestakaisin koulukuljetuksella ja päiväkodista sanottiin, että on parempi hieman harjoitella. Näillä näkymin siis ehkä käytetään kuljetusta jokaisena aamuna tai sitten parina päivänä viikossa aamuna.
Tobiaksen päiväkodista on usein kerrottu, kuinka hän on jo niin ison pojan oloinen, että hänet sekoitetaan aina eskarilaisiin. Minulle on monet kerrat kerrottu eskareiden päivästä, kunnes tädit muistaa, ettei Tobias vielä eskarissa olekaan. Hän osaa hienosti jo numerot ja kirjaimet, laskee plus-laskuja ja harjoittelee kirjoittamista kovaa vauhtia. Lukemaan poika oppi juuri hetki sitten ja sitä treenataan nyt kovin.
Viimeinen neuvolakin pojalla oli ja mitään ihmeellistä ei siellä ollut. Mittailut, rokotus ja tehtävät, kaikki meni hyvin. Seuraavaksi onkin jo kouluunmeno tarkastus, hieman yli vuoden päästä. On se vaan kiva kun meillä on yksi näin isokin lapsi jo :)
Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...