keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Puolivuotiaan päivärytmi

Meille on vihdoin muodostunut kunnollinen päivärytmi, ainakin arkipäiville. Nythän Vivian on jo 7kk, mutta tällä samalla rytmillä mennään edelleen. Viikonloppuna mennään rennommalla meiningillä, eikä arkenakaan ole ongelmia joustaa rytmistä. Meidän kaikki lapset on kyllä ollut aina ihanan joustavia mitä rytmeihin tulee. Silti pidän tärkeänä sitä että unta ja ravintoa saa riittävästi, kellontarkkoja ei olla ja vauva saa nukahtaa kun nukuttaa. Meillä esimerkiksi vain harvoin "nukutetaan" päiväunille, Vivian nukahtaa kun väsyttää.
Sitten siihen normaaliin arkipäivään. Isommat lapset herää nykyään jo 6 aikaan aamulla ja he leikkii kaksin klo: 6.40 asti jonka jälkeen Vivian herää. Isommat lapset ja minä syödään heti aamupala, aamupalan jälkeen laitan kaikille lapsille vaatteet valmiiksi ja isot pukee itse. Vivian syö puuron n. klo: 7.20 aikaan. Puuron jälkeen puetaan ja leikitään hetki. 8 aikaan Vivian syö maitoa, jos haluaa.
8.20 aletaan pukemaan ulkovaatteita ja siirrytään autoon ja siitä päiväkotiin. Vivian torkkuu autossa koko aamun siihen asti että saavutaan töihin klo 9.30. Minä teen töitä ja Vivi leikkii itsenäisesti.
10 aikaan Vivianille tulee nälkä, joten hän saa lounaaksi kasvissoseen. Jälkkäriksi hedelmäsosetta jos maistuu. Taas leikitään ja tehdään töitä. 11 aikaan Vivian syö maidon ja käy kaukaloon nukkumaan. Ajellaan kotiin ja Vivian herää yleensä 1 aikaan, jolloin syödään pieni välipala. Kahdelta lähdetään hakemaan isot päikystä kotiin. Viimeistään klo: 16 syödään yhdessä koko perhe, Vivian saa liha-kasvissosetta ja jälkkäriksi taas hedelmäsosetta jos maistuu.
Klo: 17 aikaan neiti saa maitoa ja menee isin syliin nukkumaan. Yleensä unet kestää 30min. Puoli 7 aikaan syödään iltapuuro ja viimeistään puoli 8 maitoa. Iltamaito syödään sohvalla ja Vivi valvoo meidän vanhempien kanssa noin klo: 21, jolloin käy nukkumaan. Yöllä neiti herää kerran tai ei ollenkaan, mutta maitoa ei enää öisin anneta, jollei ole ihan pakko.
Sellainen on yleensä meidän normaali arkipäivä. Välillä ajetaan suoraan töistä päikkyyn, välillä käydään työnteon jälkeen kaupassa tms. Joten hieman kellonajat saattaa vaihdella, mutta tämä on sellainen normaali arkipäivä.

Millaiset rytmit muilla vauvoilla on?

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...