maanantai 28. tammikuuta 2019

Vivian 4kk

Tuntuu että jokatoinen postaus on Vivianin kuukausikuulumisia, aika menee niin hurjaa vauhtia.
Vivianille tuli 4kk täyteen jo 19. päivä ja neuvolassakin käytiin jo viime viikon torstaina. Hieman venähti tämä postauksen julkaiseminen vain.
Neuvolassa kaikki oli kunnossa ja uudet mitatkin saatiin. Pituutta oli jo 65,3cm ja painoa 7160g, reilusti on siis tyttö kasvanut kuukaudessa. Päänympäryskin oli jo 40,9cm. Mittailujen jälkeen siirryttiin vielä lääkärin vastaanotolle ja sielläkin kaikki kunnossa. Vivian antoi yllättävän kiltisti tehdä kaikki tutkimukset ja hymyilikin tädeille, katsotaan sitten mikä on tilanne taas kuukauden päästä, jos vierastusvaihe alkaa tässä välissä :)
4kk iässä Vivian on alkanut vihdoin syömään tuttia! Tätä meillä on odotettu ja siitä on tulossa ihan oma postaus. Neiti kääntyy selältä vatsalleen ja vatsalta selälleen. Lisäksi hän ei ikinä ole enää samassa kohdassa mihin hänet on laskettu, joten pientä pyörimistä tapahtuu kokoajan johonkin suuntaan. Lisäksi konttausasentoa aletaan jo hakemaan ja ryömimisyritykset on kovia, katsotaan kuinka nopeasti meillä liikutaan.
Soseita alettiin maistelemaan myös heti kun 4kk tuli täyteen. Perunalla aloitettiin ja se maistui ihan hyvin. Ekasta maistelusta otettiin hieman videotakin. Nyt on maistettu myös bataatti ja molempia menee noin ruokalusikalliset kerralla. Meillä syödään siis nykyään korvikkeen lisäksi soseita, kokoajan enenevissä määrin. Imetys on lopetettu lähes kokonaan eli korviketta menee nyt ihan reilusti.
Vivian nukkuu päivisin 2-3 päiväunet, unien kesto vaihtelee 15minuutin ja parin tunnin välillä. Yöt menee yhdellä syötöllä ja muuten yöt on tarkoitettu nukkumiselle ja sen vauva tietääkin jo. Vivian nukkuu siis noin klo 21-6 ja herää siinä välissä kerran. Välillä saattaa jotain pientä ääntä pitää, jolloin tutti riittää ja unet jatkuu. Perhepeti on edelleen se yleisimmin käytetty nukkumismuoto, välillä Vivi nukkuu omassakin sängyssä ainakin alkuyön.
Lelut, sisarusten leikit yms. on alkanut kiinnostaa entistä enemmän ja leluihin on nyt viidennellä kuukaudella opittu tarttumaankin, siitä tulee sitten enemmän asiaa seuraavaan kuukausikatsaukseen. Vivian viihtyy lattialla oikein hyvin itsekseen eikä vaadi kokoajan huomiota. Hän kyllä osaa silti vaatia huomiota ja välillä neiti tarvitsee erittäin paljon syliä ja leikkiseuraa.

Enimmäkseen tyttö on todella kiltti ja itkee vain harvoin. Hän on siis helppo vauva, mutta osaa olla vaikeakin. Hän on ihana, söpö ja tarkkaavainen pieni hymytyttö.

Muistakaa hyödyntää Nosiboon alekoodi thebabystepp osoitteessa www.kidsmed.fi. Koodi voimassa helmikuun loppuun.

Toinen alekoodi on Pikku Kaspianiin, koodilla ASKELEITA saatte 20 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista. Tämä koodi on voimassa 31.1 saakka.


Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...