keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Meidän perheen joulu 2018

Joulu on vihdoin ohi ja päästään jatkamaan normaalia arkea. Joulu oli ihana, niin kuin lasten kanssa aina. Aattoaamu alkoi jo 5 aikaan, meillä herätään välillä todella aikaisin ! Yön aikana tontut oli tuoneet kuusen alusen täyteen lahjoja, ja niitä päästiin aamupalan jälkeen availemaan. Meillä siis oli kaikki lahjat avattuna jo 8 aikaan aamulla :)
Aamun lahjoissa oli meidän vanhempien ostamien lahjojen lisäksi lahjoja sediltä ja tädeiltä. Paketeista paljastui Liljahille Pipsa Possu-leluja, pari ponia ja vaatteita. Tobias sai Dj-robotin, robottikäärmeen ja -dinosauruksen sekä autoja. Yhteiseksi lapset saivat Mauri Kunnaksen kirjoja ja Tatu ja Patu-kirjan. Kaikkien paketeista paljastui myös uudet villasukat.
Viviankin sai hurjan kasan lahjoja, vaikkei mitään olisi hänelle tarvinnut vielä ostaakaan. Hän sai vauvaleluja, vaatteita, yksisarvispehmon, kirjoja, kylpylelut sekä sisustusvalon. Mies oli ostanut minulle Kalevalan Kosmos-kaulakorun ja itse ostin miehelle Lumoavan Toivo-kaulakorun. Lisäksi minä ostin miehelle villasukat, boxerit, sukat ja dödön.
Kun lahjat oli avattu ja niillä leikitty tarpeeksi niin lähdettiin lasten isomummin luokse syömään ja viettämään iltaa. Itselleni tuli aamulla hirveä migreenikohtaus, mutta onneksi pystyin jo illalla syömäänkin. Oli hieman erilainen joulu, kun kärsin järkyttävästä päänsärystä, mutta sanoinkin miehelle, että kestän mitä vaan yhden päivän lasten takia.
Isomummin luona saatiin vatsat täyteen jouluruokia, tosin lapsille ei oikein näyttänyt ne maistuvan... Mitä te muut syötätte lapsille jouluna ? Ruuan jälkeen lapset sai vielä muutamat lahjapaketit. Kotiin lähdettiin jo illalla kahdeksan aikaan, että lapset pääsi nukkumaan. Ja oltiin me vanhemmatkin aika väsyneitä.
Joulupäivänä katsottiin piirrettyjä, leikittiin uusilla leluilla ja illaksi mentiin lasten mummin ja papan luokse syömään. Siellä lapset sai vielä yhdet paketit. Tapaninpäivänä tuli vielä myös yhdet paketit, kiva kun joulu jatkui monta päivää :)
Tapaninpäivä vietettiinkin tosiaan kotona, paitsi mies ja poika kävi luistelemassa ja lähdettiin koko perhe kentänlaidalle kurkkimaan. Meidän joulunpyhät oli ihanan rauhallisia ja juuri meidän perheen näköisiä. Meillä on yleensä ollut perinteenä se, että aattona ollaan minun suvun kanssa ja joulupäivänä sitten miehen suvun luona. Tapaninpäivä on pyhitetty omalle perheelle ja rennolle yhdessäololle.
Miehellä ja lapsilla jatkuu vielä loma, he palaavat sorvin ääreen vasta 7.1. Itse kävin maanantaina töissäkin, jouluviikon vietin ansaitusti lomalla. Niin ja nähtiinhän me joulun jälkeen minun sisaruksiakin, ja sieltäkin tuli vielä lapsille parit lahjat. Meidän muruset sai kyllä ihan liikaa lahjoja, mutta onneksi kaikki oli todella kivoja ja ainakin vielä lelut on leikeissä mukana. Meidän joulu oli siis erittäin onnistunut ja ihanan rento.

Joulusta on aika vähän kuvia ja kaikkia lahjojakaan en saanut kuviin, mutta ehkä tärkeintä olikin vain keskittyä olennaiseen. Lapset sai niin paljon lahjojakin, etten edes muista kaikkia. Mutta ihanaa, että joulu on ohi ja uusi vuosikin jo vaihtunut, päästään suunnittelemaan Tobiaksen 6v-synttäreitä seuraavaksi :) Ihanaa uutta vuotta kaikille !

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti