torstai 19. huhtikuuta 2018

Mietteitä ultrista

Sain tuossa jokin aika sitten sairaskertomuksen siitä minun sairaalakeikasta ja se pisti hieman miettimään. Ei siis mitenkään negatiivisessa mielessä, vaan ihan vaan ajatuksia tuli mieleen.
Vauvahan siis ultrattiin silloin heti päivystyksen puolella (tottakai gynekologi, ei mikään päivystävä lääkäri) ja minulle ei tästä kerrottu muuta kun että vauva on elossa.

Tuossa kertomuksessa kuitenkin luki, että vauva vastasi viikkoja 11+4, vaikka oikeat viikot olivat 10+5. Melkein siis viikon heitto joka on jo aika paljon.

Tästä ultrasta kului viikko ja kävin nt-ultrassa. Siellä vauvan koko vastasi viikkoja 12+3, vaikka oikeasti oli 11+6. Kun ultraus oli tehty niin kätilö vielä sanoi, että olisiko mittaus pitänyt tehdä uudestaan, koska vauva oli ehkä hieman kippurassa. Mutta hän päätti ettei ultrata enää eikä muuteta laskettua aikaa.

Mutta olisiko pitänyt..? En tiedä, tämä vain jäi mietityttämään. Ja kivempihan se on sitten syksyllä jos vauva syntyy paljon ennen laskettua aikaa tuon väärin lasketun päivän vuoksi :) Noista pienistä heitoistahan ei tietääkseni tarvitse olla huolissaan, enkä kyllä olekaan. Jäi vain vähän ihmetyttämään nämä mitat.
Meillä on rakenneultra vasta 9.5 ja tuntuu, että siihen on ikuisuus aikaa. Toivon niin kovin, että kaikki on hyvin. Ja me haluamme myös ehdottomasti kysyä vauvan sukupuolta ultrassa, sitten pääsee tekemään tarvittavat hankinnat.

Olen myös miettinyt, että entä jos tämä kaveri onkin niin itsepäinen ettei suostu näyttämään kumpaa sukupuolta edustaa. Pitäisikö sitten käydä yksityisellä varmistamassa asia..? Itselleni ainakin vauva tulee jotenkin konkreettisemmaksi ja läheisemmäksi kun saan tietooni onko hän tyttö vai poika. Samalla voi alkaa pohtimaan nimiä (vaikka ne meillä onkin suunnilleen valmiina) ja jotenkin vaan valmistautumaan vauvan tuloon.

Sellaisia ajatuksia täällä tällä kertaa. Huomenna pidän vapaapäivän töistä ja suuntaan Helsinkiin Lapsimessuille, törmäillään siis siellä :)

Tiia

5 kommenttia:

 1. Meiän bebe oli onneksi rakenneultrassa suotuisalla päällä ja saatiin sukupuoli selville 😃 Muuten olisinkin suunnannut yksityiselle ultraan, koska sukupuolen halusin kuitenkin tietää. Mietin myös erikseen 4D ultraan menoa, mutta jäi sit menemättä. Noh kesäkuu tulee äkkiä, niin ei tartte tulokasta hirmu kauaa enää odotella.

  Lapsimessuille olis ollut ihanaa päästä käymään, kun on eka lapsi tulossa ja ei ole koskaan ko. messuilla käynyt. Mies on yllätys-yllätys töissä joten se siitä matkaseurasta 😄 Yksin en halua lähteä Helsinkiin seikkailemaan. Vähän se toki harmittaa ettei tänä vuonna pääse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpi teille on muuten tulossa, vai onko se vielä muille salaisuus? :) Mä lähden huomenna yksin aamupäiväks kun lapset on päiväkodissa, katotaan eksynkö :D

   Poista
  2. Lähimmäiset ja muutama kaveri tietää sukupuolen. En oo osannut pitää salaisuutena 😂😂

   Poista
  3. Eli kesällä varmaan selviää meillekin sitten :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...