perjantai 6. huhtikuuta 2018

Liljah 2-vuotta

Liljah täytti tiistaina jo kaksi vuotta ja keskiviikkona käytiin neuvolassa. Neiti kasvaa edelleen omilla käyrillä tasaisesti. Pituutta oli jo huimat 90,8cm ja painoa 13,1kg. Päänympärys oli 48,5cm.

Meidän tyttö on todella taitava oikeastaan jo kaikessa. Hän rakentelee hienoja torneja ja rakennelmia, tunnistaa ja nimeää kuvien asioita, juoksee, yrittää hyppiä, juttelee todella paljon ja hyvin, jopa 4-5 sanan lauseita.
Liljah nukkuu omassa sängyssä meidän makkarissa, nukahtaa itsekseen ja nukkuu ilta kasista aamu 6-7 saakka. Ruokailut sujuu itsenäisesti, neiti siis syö ja juo itse kaiken ruuan/juoman.

Pukeminen ja riisuminen sujuu myös jo todella hyvin. Sukat ja housut hän pukee itse, muissa tarvitsee hieman apua. Ulkovaatteetkin neiti pukee itse, hanskoja lukuunottamatta.

Pottailua ollaan harjoiteltu jo puolisen vuotta, tosin aika vähän. Muutamia tuotoksia on saatu pottaan, mutta edetään tämän kanssa lapsentahtisesti. Potalle ei siis pakoteta vaan siitä tehdään kiva juttu. Päiväkodissa pottailu sujuu jo paremmin ja uskon että syksyllä ollaan jo edetty reilusti tässä asiassa.
Liljah on myös taitava leikkijä ja osaa jakaa leluja, kunhan vaan malttaa. Omaa tahtoa nimittäin löytyy edelleen, kokoajan enenemissä määrin. Liljah on myös kovaääninen ja muutenkin puhelias. Hän rakastaa laulamista ja meidän kissaa.
Sellainen on lyhyesti meidän kaksvee. Ihana, rakastettava, suloinen, hassu, temperamenttinen, kovaääninen, menevä ja välillä hieman kiukkuinen ja ujokin.

Huomenna meillä sitten juhlitaan tuota isoa pientä tyttöä. Oikein ihanaa viikonloppua !

Tiia

6 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...