sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Mammalandian joulukalenteri luukku 3 : Joululahjatoiveet


Tänään on minun vuoroni osallistua Mammalandian joulukalenteriin, jossa aukeaa joka päivä uusi jouluinen luukku eri blogeissa. Eilinen luukku löytyy Momo-blogista ja huomenna on sitten Kolmen lapsen kaaos-blogin vuoro.
Onko muilla jo joululahjat ostettuna..? Itse olen tämän asian kanssa ollut todella ajoissa ja jo marraskuun puolella ostin melkein kaikki lahjat. Mutta tässä tulee omat vinkit 1,5-vuotiaan tytön ja lähes 5-vuotiaan pojan lahjoiksi. Näistä on myös suuri osa sellaisia joita meidän lapset toivovat, joten sukulaisillekin vinkkinä samalla :)

Meidän Liljah, joulun aikaan siis jo melkein 1v 9kk ikäinen, rakastaa nukkeja. Me olemmekin isin kanssa hänelle ostaneet ikioman nuken ja nukenvaunut, saa nähdä tuleeko niistä neidin suosikkilahja. Lisäksi kovassa suosiossa on Muumit, tietysti. Niin kuin taitaa kaikilla pienillä olla jossakin vaiheessa lapsuuttaan :) Eli kaikki Muumi-aiheiset kirjat, lelut, palapelit yms. olisi varmasti tämän ikäiselle oivia lahjoja.
Tyttö on myös todella innostunut muutenkin kirjoista ja palapeleistä, meillä luetaan nykyään varmaan yli 10 kirjaa päivässä... Lisäksi vaatteet on aina tarpeellinen lahja, ainakin meille. Meidän neiti alkaa piakkoin siirtymään kokoon 92, joten sen kokoisille vaatteille on tarvetta. Ja mielestäni lapsille voi ostaa ihan perus käyttövaatetta, koska niille lopulta on enemmän käyttöä kuin juhlavaatteille.

Liljah tykkää kaikista kotieläimistä myös, erityisesti kissoista, lehmistä ja hepoista. Tietysti koiratkin on in, mutta niitä näkee kotona ilmeisesti tarpeeksi :D Lisäksi tyttö on näyttänyt lelulehdistä kovin niitä Hatchimals-leluja ja ne onkin aika söpöjä.

No Tobiaksen toiveisiin sitten. Hän on toivonut paljon kauko-ohjattavaa autoa ja tällainen ollaan miehen kanssa hänelle ostettu. Lisäksi hänen ykköstoive oli rannekello ja senkin hän tulee meiltä vanhemmilta saamaan. Mutta niin kuin tiedätte, niin tämän ikäisillä on aika paljon toiveita.
Pojan toivelistaan on siis päätynyt Legot, Transformersit, kaikki mahdolliset kulkuneuvot ja robotit. Mutta hän toivoo myös esimerkiksi lautapelejä, imuria yms. Äiti ilahtuisi kovin ihan perus käyttövaatteista koossa 116, koska poika kasvaa ihan hullua vauhtia ja kohta kaikki 110 koon vaatteet on liian pieniä.

Lisäksi lapsille saa aina ostaa Muumi-astioita, lasten aterimia, jotain koruja, astioita tms. mitkä lapsi saa sitten aikuisena itselleen. Tietenkään kaikilla ei ole tilaa säilyttää tällaisia juttuja, mutta uskon että meidän kotiin mahtuu.

Sellaisia toiveita näillä meidän lapsilla. Mitkä on olleet teidän lasten ykköstoiveita ?

Mammalandia
Mammalandia Facebookissa

Tiia

8 kommenttia:

 1. Täytyy myöntää, että minulla on Ukkelin lahjat vielä kaupassa. Kaksi vuotiaalle olen suunnitellut ison pojan peiton ostamista. Legoja on varastossa jo jemmassa, mutta niille voisi ostaa laatikon. Voi olla, että tulee pikku kiire asian suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä voi hyvin jättää viimetinkaan :D Me oltiin nyt todella ajoissa kyllä, kerrankin :)

   Poista
 2. Mä en malta oottaa, että päästään ostamaan ensimmäinen nukke meidän Evelle! Siihen taitaa tosin mennä vielä pari kolme vuotta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ostettiin jo nyt, kun Liljah on todella tykästynyt nukkeihin ja oikeisiin vauvoihin :) Onneksi, niin pääsee äitikin leikkimään :D Saattaa teillekin tulla ostaminen eteen jo nopeammin kun uskotkaan. Ja kyllä on muuten poika ja tyttö täysin erilaisia, meillä kun ei mitään nukkeja ole ollut niin neiti peitteli, syötti ja laittoi potalle kaikkia mahdollisia leluja :D Pojalla ei ole ikinä ollut tällaista vaihetta..

   Poista
 3. Meidän 3v. on kiinnostunut mm. junista, Ryhmä Hausta, muovailuvahoista, Duploista.
  Ainakin osaa noista tulee saamaan. Jokunen lahja on jo hankittuna tai mietittynä, mutta osa vielä mietinnän alla, sillä sukulaisetkin kyselevät mitä poika haluaisi.

  Mukavaa joulukuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa joulukuuta sinnekin ! <3
   Meillä oli aikalailla samat toiveet siinä 2-3 vuotiaana :) Lahjatoiveisiin vastaaminen on muuten vaikeaa, mutta vielä ärsyttävämpää on kun ei kysytä toiveita ja ostetaan ihan mitä sattuu.. :)

   Poista
 4. Heips! Mulla on sulle haaste blogin joulukalenterin kahdeksannessa luukussa
  :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiitos huomasin :) Pitää yrittää tehdä ennen joulua tuo, kiva haaste ! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...