Askeleita perheenä: marraskuuta 2017

tiistai 28. marraskuuta 2017

Silmätulehdus

Näin kauan saatiin olla tytön kanssa sairastamatta, vuoden ja 8 kuukautta. Ensimmäistä kertaa jouduttiin viemään Liljah lääkäriin ja silmätulehdus neidillä sitten olikin.
Molemmat lapset on nyt muutenkin hieman kuumeisia ja nuhaisia, nyt vaan toivotaan ettei silmätulehdus tartu meihin muihin. Joudutaan jo Liljahin kanssa HIEMAN tappelemaan silmätippojen laitosta joten kiva olisi että Tobias edes säästyisi taudilta.

Nyt muuten otetaan kaikki vinkit vastaan, että millä tuollaiselle taaperolle saa tippoja silmiin...? Neiti huutaa, vääntelehtii, painaa silmät täysillä kiinni yms. kivaa kun tippoja yrittää laittaa. Saadaankohan tulehdusta ikinä pois jos tämä meno jatkuu..?
Lapset oli siis tämän päivän kotona ja huomista vielä mietitään että pääseekö päikkyyn asti. Käytiin aamulla ukin luona pesemässä koneellinen pyykkiä ja nyt Liljah nukkuu päiväunia ja Tobias leikkii omia leikkejään.

Sain muuten eilen ensimmäisen black friday tilauksen postiin, tilasin puoleen hintaan Tobiakselle uuden turvavyöistuimen, kun vanha oli niin leveä, ettei auton turvavyö mahtunut kunnolla kiinni. Kyllä vaan elämä helpottui heti, menee meinaan vyö paljon helpommin ja nopeammin kiinni.
Sellaiset pikaiset kuulumiset tähän väliin. Kohta pitää alkaa ruuanlaittoon. Mukavaa tiistaita !

Tiia

perjantai 24. marraskuuta 2017

Kylpyhuone alkaa valmistumaan

Meidän kylppäriremppa on edennyt pitkän tauon jälkeen taas vauhdilla. Viikko sitten tiistaina lattia sai eristykset ja raudat. Tämän viikon tiistaina oli sitten lattialämmitysputkien asennuksen vuoro. Ja heti keskiviikkona valettiin lattia.
Tällä hetkellä tilanne on siis se, että lattia on valmis ja seinälevyt asennettu. Samoin lattia on hiottu ja tasoitettu tänään. Tuoreita kuvia ei tosin ole, uusimmat kuvat on eiliseltä. Remontti jatkuu vesieristeillä sitten ensi viikolla.
Itse kävin eilen katsomassa laattoja, mutta en osannut silloin vielä päättää, joten sain vähän laattamalleja kotiin testattavaksi. Illalla siis mallailtiin laattoja ja saatiin jonkinlainen päätös tehtyä. Tänään kävin tilaamassa laatat ja ostamassa kaikki muut laatoitusjutut. Laatat saadaan tiistaina. Ensi viikolla alkaa siis myös laatoitus, jos ei mitään ihmeempää tapahdu.
Päästään aika varmasti jouluksi uudistettuun suihkuun, saunaan ja vessaan, jee ! On tätä odotettukin, mutta odotus palkitaan, eikös se niin mene.

Nyt ihanaa viikonloppua !

Tiia

maanantai 13. marraskuuta 2017

Isänpäivä 2017

Meidän isänpäivä alkoi runsaalla aamiaisella joka lasten kanssa tehtiin isille. Kun oltiin saatu aamupala valmiiksi niin mentiin lahjojen kanssa herättämään isi aamiaiselle.

Tobias oli leiponut isille pipareita ja tehnyt hienon kortin. Liljah puolestaan oli tehnyt kortin ja essun, joka olikin supersöpö ! Itse ostin miehelle käytännöllisen lahjan. Nimittäin partavahaa, naamanpuhdistusaineen ja suihkusaippuan. Lisäksi kävin vielä alkosta nappaamassa yhden viskipullon, mitä miehellä ei ole vielä ollut.
Isi oli iloinen lahjoistaan ja aamupalakin maistui kaikille. Rauhallisen kotona vietetyn aamun jälkeen suunnattiin ukin luokse syömään ja käytiin tietysti samalla suihkussakin siellä :D Oli ihana viettää isänpäivää oman perheen ja oman isän kanssa. Lisäksi nähtiin minun sisaruksia ja heidän lapsia, joten superpäivä oli ! Isälleni lapset vei isot suklaa- ja lakulaatikot. Itse ostin aikuisten pullon vielä lisäksi, koska iskä on auttanut niin monta kertaa minua auto-ongelmissa, lainannut omaa autoaan ja valinnut minun ostettavaksi uuden auton.
Kyllä isät vaan on ihan parhaita ! Lasten isi on heille maailman parhain ja oma isäni on itselleni, tietysti :) Pakko vielä sanoa, että todellakin haluan, että mies sitten parinkymmenen vuoden päästä auttaa meidän lapsia kaikissa asioissa niin kuin oma isäni auttaa minua. Olenhan kuitenkin ikuinen isintyttö, ja voin vaan kuvitella kuinka Liljahista tulee myös ihan samanlainen :)

Tiia

lauantai 11. marraskuuta 2017

Millainen kylpyhuone meille tulee

Ajattelin kerätä tänne hieman ajatuksia siitä, millainen kylppäri meille tulee. Yritän hahmotella hieman pohjaakin, että saatte jonkinnäköisen käsityksen tilasta.

Meidän kylpyhuoneessa on sauna mukaan lukien noin 14 neliötä, joista noin 5 on saunan osuus. Saunan lauteet ja kiuas pysyy samana, koska kiuas ostettiin kesällä ja lauteet on uusittu 2009, vaihdetaan ne sitten joskus myöhemmin. Sauna on meillä niin vähällä käytöllä, että uusimisesta ei olisi paljon hyötyä.

Kylpyhuoneen puolelle tulee sisäänkäynnistä vasemmalle pesutorni, jonka jälkeen jää pieni tyhjä tila esimerkiksi pyykkikorille. Samalle seinälle näiden jälkeen tulee wc-istuin, suihkuseinä ja suihku.

Sisäänkäynnistä oikealle jää ensin hieman tyhjää tilaa, että saadaan pyyhkeet naulakkoon roikkumaan. Sen jälkeen tulee pesuallaskaappi ja peili. Tälle seinälle ei oikein muuta mahdu, koska saunan ovi on tällä seinällä myös.
Alle olen kerännyt kuvakollaasia meidän kalusteista, millaisia meille tulee. Näistä kaikki on jo siis hankittuna. Vielä uupuu kaikki pienet naulakot, pyyhkeet yms. piensisustus. Ja muuten tuo allaskaapin yläpuolella oleva valopeili tulee meille myös :)
Saittekohan näistä ideoista kiinni..? Niin ja värimaailmasta voin kertoa sen verran, että lattia tulee tummanharmaalla laatalla ja seinät valkoisella. Näitä emme ole vielä ostaneet, joten mieli ehtii vielä muuttumaan, mutta luulen että suunnitelma pysyy.

Meidän kylppäriin jää myös yksi tiiliseinä, joka käsitellään jotenkin, tämä on vasta suunnitteluasteella joten päätöstä ei olla tehty. Mutta koko kylppäriä ei siis laatoiteta ainakaan. En malta odottaa lopputulosta, toivottavasti siitä tulee yhtä ihana kun olen kuvitellut, tai vaikka vielä ihanampi :)

Palailen remontin edistymiseen varmaan ensi viikon jälkeen kun työt on taas kunnolla käynnissä. Mukavaa viikonloppua muuten ja ihanaa isänpäivää kaikille iseille !

Tiia

tiistai 7. marraskuuta 2017

1,5-vuotis neuvola

Käytiin Liljahin 1,5-vuotis neuvolassa vihdoin torstaina. Minä tosiaan mokasin ja unohdin soittaa neuvola-ajan, soitin sinne vasta sinä päivänä kun tuo 1,5-vuotta tuli täyteen. Tämän vuoksi siis päästiin neuvolaan kuukausi myöhässä.
Mutta kaikki oli tytöllä hyvin, ensin ehdittiin hetki leikkiä aulassa ja se olikin tytöstä kivaa. Neuvolatäti oli myös Liljahista kiva ja kaikki pyydetyt tehtävät suoritettiin oikein mallikkaasti. Ensin rakennettiin tornia, sitten kysyttiin mitä kuvissa esiintyi ja lopuksi kuvista piti näyttää missä mikäkin asia oli. Nämä kaikki sujui virheettä.
Tämän jälkeen tuli mittaukset, joissa ei tällä kertaa huudettu ollenkaan. Pituutta tytöllä oli jo 85,8 cm, painoa 12,2 kg ja päänympärys oli 47,9 cm. Liljah kasvaa siis tasaisesti omilla käyrillään, pituus menee plus 1-käyrällä ja muut menee keskikäyrän ja plus 1-käyrän välillä. Kasvu on tosiaan kokoajan ollut todella tasaista, mistä pitää olla iloinen.
Neuvolatädin luota siirryttiin lääkärin vastaanotolle, jossa kaikki menikin täysin pieleen. Jo ovella tyttö alkoi huutaa eikä olisi halunnut sisälle huoneeseen. Kaikki tutkimukset tehtiin niin, että neiti huusi sylissä. Hän kyllä välillä rauhoittui ja leikki, mutta heti kun oli aika tutkia niin tuli huuto. Mutta pakkohan ne tutkimukset on tehdä ja niihin pitää tottua. Lääkäri katsoi siis korvat ja silmät, kuunteli ja kokeili sykkeet, katsoi selän ja jalat yms.
Tytön käytöksestä kyllä huomasi ettei ole tarvinnut lääkäreissä juosta. Ei olla siis vielä kertaakaan käyty muissa kun neuvolan pakollisissa jutuissa. Ja onneksi näin, ihanaahan se on että lapsi on terve.

Sellaiset neuvolakuulumiset tällä kertaa. Ensi vuoden puolella onkin sitten pojan 5-v neuvola ja tytön 2-v neuvola.

Kivaa uutta viikkoa !

Tiia

torstai 2. marraskuuta 2017

Mitä meille kuuluu ?

Olisi peruskuulumisten vuoro. Meillä on edelleen vähän nettiongelmia, joten blogin päivittäminen on hieman jäänyt vähemmälle. Yritän kuitenkin kerran viikossa edes jotain saada aikaiseksi. Mutta koska netin hitaus ärsyttää niin paljon, niin olen antanut koneen pölyttyä, vaikka kirjoitettavaa olisikin.
Lapsilla oli tosiaan syysloma lokakuussa ja Tobias oli silloin kolme yötä mummin ja papan luona. Minä vietin aika paljon kahdenkeskeistä aikaa Liljahin kanssa. Loma meni kuitenkin mukavasti, ihan normiarkea eläen. Meillä on miehen kanssa sitten jouluna yhteistä lomaa, ainakin pyhät, jos en itse raaski olla pois töistä pidempään.
Joululahjojen suunnittelu on jo aloitettu ja ostaminenkin aloitetaan piakkoin. Jouluun ei muulla tavalla taideta valmistautua, kuusi tietysti jossain vaiheessa hankitaan, mutta muuten jää kyllä koristelut ensi vuoteen. En jotenkin jaksa sisustaa keskeneräistä ja remonttipölyistä kotia. Meidän jokavuotiset punaiset sydänvalot olen kyllä jo asetellut Iittalan Aalto-maljaan ja ne saa valaista meidän kotia 24/7 tuonne maaliskuulle saakka.
Remonttipölystä tulikin mieleen kylpyhuoneemme, joka on edelleen todella kesken. Työn suorittajilla on muita kiireitä, joten meidän projekti hieman venyy, mutta hyvin ollaan pärjätty ilman suihkuakin. Kylppäri valmistuu kuitenkin keveästi jouluun mennessä, jopa joulukuuhun mennessä, joten ei jakseta stressata. Lähes kaikki tarvikkeet on jo ostettu, joten hyvällä mallilla ollaan. Ensi viikolla pitäisi töiden edetä oikein kunnolla, näin parin viikon tauon jälkeen.
Nyt marraskuussa on kivoja juttuja tiedossa, viikonloppuna mennään miehen siskon perheen luokse ja sunnuntaina sitten isomummin luokse. Sitä seuraavana viikonloppuna onkin toisen kummityttömme synttärit ja tietysti sunnuntaina isänpäivä. Mitähän ihanuuksia lapset on isille tehneet..? Itse keksin miehelle kivan lahjapaketin, siitä lisää isänpäivän jälkeen ainakin Instagramin puolella.
Meidän perheelle kuuluu siis hyvää, arki rullaa ja kodin remontti on kokoajan ainakin mielessä. Ihan superihanaa saada pikkuhiljaa meidän kodista omannäköinen ja toimiva, vaikka tottakai 40-vuotta vanhassa talossa onkin kokoajan korjattavaa ja laitettavaa, johon rahaa uppoaa mukavasti, mutta silti tämä on kaikki sen arvoista. Ehkä jo viikon päästä saan teille uusia kuvia remontin etenemisestä !

Tänään on Tobiaksen nimipäivä, jota juhlistetaan illalla kakkua syöden. Lahjan poika sai jo viikko sitten. Kohta viedään poika päiväkotiin ja me tytöt suunnattaan Liljahin 1,5-vuotisneuvolaan. Mukavaa torstaita !

Tiia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...