tiistai 7. marraskuuta 2017

1,5-vuotis neuvola

Käytiin Liljahin 1,5-vuotis neuvolassa vihdoin torstaina. Minä tosiaan mokasin ja unohdin soittaa neuvola-ajan, soitin sinne vasta sinä päivänä kun tuo 1,5-vuotta tuli täyteen. Tämän vuoksi siis päästiin neuvolaan kuukausi myöhässä.
Mutta kaikki oli tytöllä hyvin, ensin ehdittiin hetki leikkiä aulassa ja se olikin tytöstä kivaa. Neuvolatäti oli myös Liljahista kiva ja kaikki pyydetyt tehtävät suoritettiin oikein mallikkaasti. Ensin rakennettiin tornia, sitten kysyttiin mitä kuvissa esiintyi ja lopuksi kuvista piti näyttää missä mikäkin asia oli. Nämä kaikki sujui virheettä.
Tämän jälkeen tuli mittaukset, joissa ei tällä kertaa huudettu ollenkaan. Pituutta tytöllä oli jo 85,8 cm, painoa 12,2 kg ja päänympärys oli 47,9 cm. Liljah kasvaa siis tasaisesti omilla käyrillään, pituus menee plus 1-käyrällä ja muut menee keskikäyrän ja plus 1-käyrän välillä. Kasvu on tosiaan kokoajan ollut todella tasaista, mistä pitää olla iloinen.
Neuvolatädin luota siirryttiin lääkärin vastaanotolle, jossa kaikki menikin täysin pieleen. Jo ovella tyttö alkoi huutaa eikä olisi halunnut sisälle huoneeseen. Kaikki tutkimukset tehtiin niin, että neiti huusi sylissä. Hän kyllä välillä rauhoittui ja leikki, mutta heti kun oli aika tutkia niin tuli huuto. Mutta pakkohan ne tutkimukset on tehdä ja niihin pitää tottua. Lääkäri katsoi siis korvat ja silmät, kuunteli ja kokeili sykkeet, katsoi selän ja jalat yms.
Tytön käytöksestä kyllä huomasi ettei ole tarvinnut lääkäreissä juosta. Ei olla siis vielä kertaakaan käyty muissa kun neuvolan pakollisissa jutuissa. Ja onneksi näin, ihanaahan se on että lapsi on terve.

Sellaiset neuvolakuulumiset tällä kertaa. Ensi vuoden puolella onkin sitten pojan 5-v neuvola ja tytön 2-v neuvola.

Kivaa uutta viikkoa !

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...