sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Liljah 1,5-vuotias

Meidän pieni neiti täytti tuossa lokakuun alussa jo 1,5 vuotta ! Voikohan jo alkaa suunnittelemaan 2-vuotissynttäreitä..?

Neuvola meillä on vasta torstaina, koska muistin hieman myöhässä varata aikaa ja tietysti seuraava neuvola on lääkärineuvola ja niitä aikoja on vain kerran viikossa. Hieman meni siis pipariksi tämä juttu, mutta kirjoittelen neuvolakuulumiset sitten marraskuun puolella :)
Meidän puolitoistavuotias...

... On erittäin vahvatahtoinen ja ihana persoona. Hän heittäytyy maahan, jos ei saa tahtoaan läpi. Jos joku ei kiinnitä häneen huomiota, hän feikkikaataa itsensä ja alkaa itkemään :D
... On kovaääninen tapaus, hän huutaa, kiukuttelee ja välillä jopa puhuu kovaan ääneen.

... Ärsyyntyy isoveljelle todella helposti, esimerkiksi jos Tobias ottaa jonkun lelun, mikä ei ole Liljaa kiinnostanut vielä sinä päivänä ollenkaan :D Hän siis omistaa kaiken, ainakin omasta mielestään.
... Osaa kävellä, melkein jo juokseekin. Yrittää kovin potkia palloa, heittää jo palloa hienosti ja yrittää myös ottaa sen kiinni.

... Puhuu todella paljon erilaisilla sanoilla. Sanoja tulee myös kokoajan lisää, joten eiköhän neiti kohta päästä ensimmäisen lauseensakin :) Kahden sanan "lauseita" on jo tullutkin, esimerkiksi "moi isi".
... Rakentelee torneja, tekee niitä helppoja nuppipalapelejä, rakentaa duploilla ja on muutenkin aika taitava leikkijä. Hänen lemppariksi on nyt autojen lisäksi noussut kirjojen lukeminen ja vauvaleikit. Hän laittaa nukkea ja pehmoleluja nukkumaan, potalle, pyyhkii nenät ja pukee ne. Ihana muru ! :)
... Viihtyy päiväkodissa hyvin ja on nykyään jopa alkanut itkemään kun haen hänet kotiin.

... Nukkuu yhdet päiväunet ja yöllä neiti nukkuu omassa sängyssä sellaiset 10 tuntia putkeen.
... Syö todella hyvin ja paljon. Hän on kyllä aika epäluuloinen uusista ruuista, mutta pääasiassa kaikki kelpaa. Eniten neiti tykkää kaikista herkuista, tietysti :) Mutta onneksi perusruokakin maistuu niin hän saa myös välillä jotain hyvääkin.

Sellainen pieni pippurinen tyttö meillä !

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...