keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Näin selviät kipeän lapsen kanssa

Syksy on oikeaa pöpöjen kulta-aikaa kun päiväkodit ja koulut on alkanut. Tässä tulisi siis minun vinkit kipeän lapsen hoitamiseen, viihdyttämiseen ja vanhempien jaksamiseen.

1. Lääkitse

Tärkein neuvo on tietysti lääkitä kipeää lasta. Itsestä ainakin tuntuisi pahalta katsoa lapsen sairastelua niin ettei ole helpottanut toisen oloa. Meillä käytetään buranaa ja panadolia, jos nenä on kovin tukossa niin jotain nenäsumutetta, yskään yskänlääkettä jne. Jos tauti on paha, tai kuume ei laske niin silloin viedään lapsi lääkäriin tietysti.
2. Viihdytä

Lapsissa riittää energiaa vaikka kuinka paljon, on he kipeänä tai ei. Meidän lapset on tosi harvoin niin kipeitä että vaan lepäisi. He leikkivät omia leikkejään ja kun olisi aika hieman rauhoittua niin meillä menee lastenohjelmat päälle. Myös kirjojen katselu ja lukeminen on kivan rauhallista puuhaa.
3. Syötä edes jotain

Minulle on tosi tärkeää, että lapset saa edes jotain suusta alas kipeänä ollessaankin. Yleensä meillä smoothiet maistuu aina, joten ne on hyvä vaihtoehto. Myös pillimehut ja keksit on kova juttu. Tietysti myös hedelmät ja marjat maistuu. Välillä annan herkkujakin, kunhan vaan jotain saavat suuhunsa.
4. Ruoki myös itsesi

Vaikka sitten niillä herkuilla silloin kun on saanut lapset nukkumaan. Pääasia että muistaa itsekin jotain syödä, että jaksaa hoitaa kipeitä lapsia.

5. Juo paljon kahvia

Tätä kai ei tarvitse selittää, mutta kipeät lapset ei välttämättä nuku kovin hyvin...
6. Koita kestää

Viimeinen vinkki on tietysti vaan se, että koita jaksaa, se menee ohi. Ei lapset ole ikuisesti kipeitä, ainakaan toivottavasti :)

Meillä lapset ei ole vielä ollut kipeinä kesäloman jälkeen, jos ei pientä nenän valumista lasketa. Mies on kyllä ollut flunssassa, mutta me muut ollaan siltä säästytty. Eiköhän meille siis pian joku pöpö iske, jolloin nämä vinkit tulee käyttöön :)

Millä te selviätte kipeiden lasten kanssa ?

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...