sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Miten päiväkodissa on sujunut ?

Avaan teille nyt hieman enemmän sitä, miten Liljah on päiväkodissa pärjännyt. Onko päiväkoti ollut hyvä vai huono vaihtoehto ? Itketäänkö meillä edelleen joka päivä kun äiti lähtee töihin ?

Päiväkodin aloituksen ensimmäisestä viikosta olen kirjoittanut aiemmin täällä.

Liljah ehti olemaan päiväkodissa vain kaksi viikkoa ja pari päivää, kun otettiin pitkä viikonloppu ja karattiin mökkeilemään. Aloitus oli siis vielä aika kesken ja olin hieman kauhuissani tästä pitkästä lomasta. Liljah meinaan oli juuri ne kaksi viimeistä päivää jäänyt päiväkotiin ilman itkuja.
Muuten tytöllä on päiväkodissa mennyt aina oikein hyvin, jos ei alkuitkuja lasketa mukaan. Hän syö päiväkodissa reippaasti, nauttii ulkoilusta ja pottailukin sujuu. Alkuitkutkin kestää aina vain pienen hetken, ehdin itse aina kuulemaan kun itku loppuu. Välillä on päiviä kun tyttö jää hoitoon oikein mielellään eikä itke ollenkaan, vaan aloittaa heti leikit. Välillä taas on hieman hankalampia päiviä.
Olen kuitenkin onnellinen, ettei Liljah itke hoidossa mitään ylimääräisiä eikä ikävöi äitiä pitkin päivää. Lisäksi päiväkodissa oleminen on tehnyt tytölle todella hyvää. Hän ei enää ole niin kovin minun perään vaan muutkin aikuiset kelpaa. Lisäksi hän on oppinut todella nopeasti ja hienosti pukemaan itse esimerkiksi sukat, tossut ja kengät. Housutkin jopa menee päälle, tosin hieman väärinpäin.
Lisäksi hurjaa edistymistä on tapahtunut syömisessä, neiti vetelee jo kaikki ruuat itse lusikalla, haarukalla ja sormin. Kielellinen kehitys on myös ollut hyvää, neiti on alkanut paljon enemmän toistamaan sanoja perässä ja usein hän yrittää tehdä jotain laululeikkejä, harmi kun me vanhemmat ei tiedetä miten ne menee. Ihhahhaa-laulu on tytöstä ihan paras ja sitä hän hokee kokoajan :) Luonnoksissa on jo postaus valmiina Liljan sanavarastosta, joten siitä saatte lukea lisää myöhemmin.
Meillä on siis mennyt todella hyvin eikä mitään ylimääräisiä kiukutteluja kotona ole tullut. Tietysti neiti haluaa hieman enemmän syliä kuin ennen, mutta hän haluaa myös olla enemmän isoveikan kanssa. Minä olen edelleen sitä mieltä, että päiväkoti on meidän lapsille oikea paikka. Kumpikin viihtyy ja äiti saa hoidettua työt kunnolla ja rauhassa.
Meidän pikkukylän päiväkoti on muutenkin todella kiva paikka ja siellä asiat hoituu. Lisäksi kaikki päikkytädit on mukavia, niin lapsille kuin aikuisillekin. Meidän lapset menee innolla päikkyyn, mutta lähtee sieltä myös innolla kotiin ja itse jätän lapset sinne hyvillä mielin.

Miten muilla tänä syksynä päiväkodin aloittaneilla on sujunut ?

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...