tiistai 19. syyskuuta 2017

Arkipäivä meidän kanssa

Mammalandian yhteistyöpostaus

Joka kuukausi Mammalandian bloggaajat kirjoittavat yhdestä yhteisestä aiheesta postauksen ja syyskuun aiheena on päivä meidän kanssa.

En olekaan pitkään aikaan tehnyt postausta meidän päivästä, joten kiva päästä tämän aiheen kautta sellainen toteuttamaan. Meidän perusarkipäivä näyttää siis yleensä tältä:

2.50
Mies herää, käyttää koirat ja lähtee salin kautta töihin. Välillä (nykyään kyllä todella harvoin) Liljah siirtyy minun viereen nukkumaan.

6.00
Heräillään yleensä siihen kun meidän aamuvirkku Liljah haluaa nousta ylös. Välillä herätään vasta herätyskelloon, joka soi seiskalta. Silloin aamutoimet hoidetaan nopeammalla sykkeellä.
6.10
Aamupuuro Liljalle valmiina ja hän alkaa syömään. Samalla teen itselleni aamupalan ja napsautan miehen lataaman kahvinkeittimen päälle. Näihin aikoihin heräileekin sitten Tobias ja hän käy vessassa ja alkaa leikkimään. Tobias haluaa yleensä syödä vähän myöhemmin, mutta teen hänellekin leivän valmiiksi.
6.30-8.00
Leikitään, vaihdetaan vaatteet koko porukalle, Tobiaskin syö jossain vaiheessa, annan d-vitamiinit lapsille ja välillä katsotaan aamupiirrettyjä. Näihin aikoihin minäkin ehdin selaamaan puhelinta ja tekemään työjuttuja.
8.10
Aletaan valmistautumaan lähtöön. Pestään hampaat ja hoidetaan muut lähtötoimet. Lapset vielä yleensä riehuu ja leikkii ja itse saatan siivota/järjestellä jotain, jos aikaa on.
8.25
Puetaan ulkovaatteet päälle ja lähdetään autolla kohti päiväkotia.
8.40-8.50
Vien lapset päiväkotiin, ensin Tobias alakertaan ja sitten ulkokautta vielä Liljah yläkertaan. Tässä oikeasti kestää kun molemmat viedään eri kerroksiin ja Liljah haluaa tietysti kävellä itse, rappusetkin.

8.50-9.20
Työmatkalla autossa kuuntelen radiota ja välillä nautin myös hiljaisuudesta.
9.20-12.00
Töissä. Välillä päivä on todella lyhyt, välillä taas hieman pidempi. Yleensä olen kuitenkin ennen klo 13 takaisin kotona.

13-14.30
Kotona. Siivoan, teen ruuat valmiiksi, käytän koirat ulkona, pesen pyykkiä, katson telkkarista jotain tallennetta yms. Välillä tulee myös työjuttuja mitä joudun hoitamaan, välillä kirjoittelen blogia. Tämä on se minun oma hetki, joka kyllä välillä kuluu ihan kokonaan keittiössä hellan äärellä :D Välillä myös hoidan asioita, käyn kampaajalla tms. tässä välissä.
14.40-15.10
Haen lapset päiväkodista. Yleensä haen ensin tytön ja sitten vasta pojan, niin Tobias saa olla hieman kauemmin kavereidensa kanssa. Kotimatkalla kyselen päivän tapahtumat ja höpötetäänkin yleensä kaikki matkat päiväkodista, kavereista, ruuasta yms.

15.15-16.00
Kotona takaisin. Liljah haluaa heti ruokaa, joten sitten alkaa syöminen ja ruokashow. Ensin neidille ruoka nenän eteen ja lusikka käteen. Sitten pojalle ruoka ja lopuksi vielä itsekin syön.
16.00-17.00
Odotetaan isiä kotiin. Lapset leikkii, itse siivoan yleensä keittiötä. Välillä leikitään kaikki yhdessä tai vaan ollaan ja jutellaan.

17.00
Isi tulee kotiin. Samalla alkaa myös Pikku Kakkonen, minkä poika katsoo joka päivä, ainakin osittain. Isi käyttää koirat ja sillä aikaa minä laitan hänelle lautasen ja muut tykötarpeet pöytään. Istutaan aikuisten kesken (tosin aika usein Liljah on mukana) keittiössä ja mies syö samalla kun jutellaan päivän kuulumiset läpi.
17.30-19.00
Katsotaan yhdessä telkkaria, leikitään, jutellaan, makoillaan yms. Tehdään kaikkea yhdessä, koska tämä on ainut hetki kun ehditään koko perhe olla yhdessä. Lapset myös haluaa iltapalan yleensä jo klo 18, joten sitä tehdään ja syödään tässä välissä.
19.00-20.00
Minulle tulee Salkkarit telkkarista, joten niiden aikana mies pesee lasten hampaat, vaihdetaan yövaatteet ja luetaan iltasatu Tobiaksen huoneessa. Tobias käy nukkumaan. Liljah juo iltamaidon siinä puoli kasin aikaan.

20.00
Muut iltatoimet ja Liljah omaan sänkyyn nukkumaan. Samaanaikaan mennään myös me vanhemmatkin nukkumaan, koska aamulla mies herää taas aikasin töihin.

Sellainen on suunnilleen meidän perus arkipäivä. Viikonloput on sitten taas joka kerta hieman erilaisia ja silloin tehdään kaikkea spesiaalimpaa, arkipäivät meillä on yleensä sitä tylsää ja tasaista, mutta itse ainakin tykkään meidän arjesta. Seuraavaksi voisinkin tehdä postauksen meidän yhdestä viikonlopusta, miltä kuulostaisi ?

Mammalandia
Mammalandia Facebookissa
Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...