torstai 31. elokuuta 2017

Näin meillä siivotaan

Kaupallinen yhteistyö Sinituote ja Mammalandia
Minulla ja miehellä on kovin erilaiset käsitykset siisteydestä, järjestyksestä ja ylipäänsä siivoamisesta. Itse rakastan sitä, kun koti on puhdas ja kaikki tavarat on omilla paikoillaan. Mies taas tyytyy vähempään ja häntä ei kaaos häiritse. Meillä se olen siis pääasiassa minä, kuka kerää tavarat omille paikoille ja pitää yleistä järjestystä yllä.
Nyt kun meillä on uusi keittiö, niin olen ihan hulluna sen siivoamiseen. Joka päivä monta kertaa heilun siellä rättien ja pesuaineiden kanssa, on ihana kun saa uudet pinnat kiiltämään. Keraaminen liesitaso tuo myös ihan uuden ulottuvuuden siivoukseen ja käytänkin sen puhdistamiseen Sinin keraamiselle liedelle sopivaa puhdistusliinaa. Lisäksi keittiötä täytyy tietysti tällä hetkellä imuroida aika usein, koska Liljah syö kaiken ruuan itse ja sen näköinen on meidän lattiakin :)

Minusta koti pitää siivota kerran viikossa, mutta meillä ollaan tästä asiasta erimieltä. Mies nimittäin joka kerta sanoo että "taasko sun pitää siivota, justhan sä siivosit", vaikka siivouksesta olisi kulunut jo yli viikko :D
Onneksi saatiin meidän siivoukseen hieman apuja kun Sini lähetti meille paketillisen siivousvälineitä. Meidän paketista paljastui välineet ikkunoiden pesuun, ne puuttui meiltä kokonaan. Lisäksi paketissa oli erilaisia siivousliinoja, joista useat on päässyt jo käyttöönkin.
Ikkunanpesu on siivoushommista sellainen mitä vaan yksinkertaisesti vihaan ja sen huomaa jo siitäkin kun en ole ikinä pessyt meidän makuuhuoneiden ikkunoita. Näillä uusilla välineillä se on sentään jotenkin siedettävää puuhaa. Itse pikapesen ikkunat ikkunanpesusuihkeella ja kostutetulla ikkunanpesimellä ja lopuksi kuivaan ikkunat ikkunankuivaimella. Jos taas teen kunnon pesun niin laitan vatiin vettä ja astianpesuainetta ja kastelen pesintä siellä ja kuivaan ikkunankuivaimella. Viimeistelyt teen vielä lasiliinalla.
Mutta meidän koti siivotaan siis kerran viikossa kokonaan. Tämän lisäksi keittiötä siivotaan päivittäin ja vessaa tarvittaessa. Nykyään minä hoidan koko siivouksen, ennen mies imuroi aina, mutta en jaksa odottaa sitä hetkeä milloin imuri alkaa heilumaan joten ryhdyn hommaan itse :)

Kuinka usein teillä siivotaan ? Ja kuka siivouksen hoitaa ?

Yhteistyössä

Sinituote
Sinituote Facebookissa
Mammalandia
Mammalandia Facebookissa

Tiia

2 kommenttia:

 1. Meillä hyvin samanlainen ajatusmaailma; miehen mielestä ei ole niin justiinsa mutta itse arvostaisin imurin ääntä useammankin...
  Siivous on uskoistettu "naapurintytölle", joka käy joka toinen viikko. Itse koitan syöttötuolin ympäristöineen muistaa pyyhkiä vähintään kerran päivässä ja hoidan talouden pyykkihuollon.
  Itse pidän juuri ikkunanpesusta, miksi sitä ei voisi tehdä viikottain? :D Ihana nähdä työn jälki heti-ja nähdä ikkunoista hieman kirkkaampi maailma pesemisen jälkeen. Toinen mistä tykkään on uuninpesu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva järjestely, minullekin kelpaisi siivouksen ulkoistaminen :) Voi eii, voisit tulla meillekin pesemään ikkunoita, se on niin kamala työ :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...