torstai 17. elokuuta 2017

Helpot ja nopeat kesäherkut

Olen nyt muutamaan kertaan tehnyt aivan supernopeita ja helppoja kesäherkkuja. Vinkkaan niistä nyt myös teille, koska vielä on kesää hetki jäljellä. Minäkin lähden vielä ensi viikolla lasten kanssa mökille, joten toivotaan aurinkoisia päiviä lisää :)
Ensin tein maljakakun, jonka alkuperäisen ohjeen löysin Emma Karolina-blogista. Itse tein kakun hieman muokkaamalla ja käytin esimerkiksi enemmän kakkupohjaa, vaihdoin mascarponen maustamattomaan tuorejuustoon ja laitoin hieman enemmän kermaa.

Itse tein siis näin:

7 dl kuohukermaa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
ripaus kardemummaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniliinisokeria

valmis kakkupohja
kostutukseen hiukan maitoa

pensasmustikoita
mansikoita
vadelmia
(näitä yhteensä hieman yli kilo)

-Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri, vaniliinisokeri ja kardemumma. Nostele joukkoon tuorejuusto.

-Aloita kokoamaan kakkua, ensin kakkupohja, kostutus, kerma-tuorejuustovaahto ja marjoja. Jatkoin näin siihen saakka, että malja tuli lähes täyteen ja päälikerroksen koristelin sitten runsaalla määrällä marjoja.
Tämä on muuten todella näyttävä ja hyvänmakuinen kesäkakku. Sopii kaikkiin kesän juhliin ja ei ole mikään överimakea vaan ihanan raikas kun laittaa reilusti marjoja.
Toisen herkun tein, kun lasten yksi isomummo keräsi meille viisi litraa mustikoita. Ihan mahtavaa että saadaan häneltä joka kesä noin 10 litraa mustikoita pakkaseen, lapset tykkää niistä puuron joukossa. Mutta se herkku on tosiaan ihan vaan nakukakku.

Itse tein sen näin helposti:

valmis kakkupohja
kostutukseen vähän maitoa

6 dl kuohukermaa
250 g tuorejuustoa
ripaus sokeria
ripaus vaniliinisokeria

tuoreita mustikoita (puoli litraa)
mansikoita (500g)

pensasmustikoita pieni rasia
Kismet-suklaapalloja

-Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit ja tuorejuusto.

-Aloita kakun kasaaminen, pohja, kostutus, runsaasti marjoja, kermavaahto ja sama seuraaviin kerroksiin. Päälikerrokseen tyhjensin loput kermavaahdosta ja heitin pensasmustikoita, Kismet-palloja ja puolikkaita mansikoita päälle.
Tämäkin oli niin herkkua, että ! Liljah ja Tobias söi myös aika reilustikin tätä, joten maistuu kyllä ihan kaikille. Itse en ole ikinä kakkupohjia tehnyt, joten ostan aina valmiit ja niillä pääseekin tosi helpolla ja maistuukin hyvältä.

Millaisia kesäherkkuja te suositte ? Käytättekö valmispohjia vai teettekö itse jollain helpolla reseptillä ?

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...